• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Ankara’nın ‘Halk Çerezi’ Artık Besaş Noktalarında

Ankara’nın ‘Halk Çerezi’ Artık Besaş Noktalarında
Hacettepe Üniversitesi, TÜBİTAK ve Ankara Halk Ekmek'in ortak çalışmasıyla üretilen "halk çerez" artık bütün BESAŞ satış noktalarında Bursalı tüketicilerle...

Hacettepe Üniversitesi, TÜBİTAK ve Ankara Halk Ekmek'in ortak çalışmasıyla üretilen "halk çerez" artık bütün BESAŞ satış noktalarında Bursalı tüketicilerle buluşuyor.

Bursa'da sayıları 20 bini bulan, buğday, arpa, çavdar ve yulafta yoğun bir şekilde bulunan ve glüten diye bilinen proteinleri yiyemeyen Çölyak hastalarının temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaları için daha önce glütensiz ekmek, glütensiz hamburger ve glütensiz un çeşitlerini piyasaya süren BESAŞ, portföyüne glütensiz çerezi de ekledi. Satışa sunulan halk çerezin bütün çeşitleri yağda kızartılmadan fırınlama sistemi ile üretiliyor. Günlük ve taze ekmeklerden üretilen halk çerez, yerfıstığı aroma çeşnili, acı biber aroma çeşnili, tam buğday unlu, kakao dolgulu, glütensiz çerez ve sade çerez olmak üzere 6 farklı çeşidi ile BESAŞ satış noktalarında yerini aldı.

Her yıl Türkiye'de üretilen 33 milyar ekmeğin 2 milyara yakını israf edilirken, bu israfta en büyük pay yüzde 50 ile üretimde meydana gelen ıskarta ekmekten kaynaklanıyor. Ankara Halk Ekmek tarafından bu israfı önlemek maksadıyla üretilen halk çerez, ıskartaya çıkan ekmeklerin fırınlanarak çerez haline getirilmesiyle üretiliyor. Fırından şekli bozuk, ezik, hafif kızarmış olarak çıkan ekmeklerin tüketiciye gitmeden tekrar değerlendirilmesiyle elde edilen katkısız, doğal ve sağlıklı gıda olan halk çerez ile israfın önüne geçilmiş oluyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim