• BIST 9789.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Ankara'nın dikkati bir kez daha Antalya'daki krize çekildi

Ankara'nın dikkati bir kez daha Antalya'daki krize çekildi
Rus uçağının düşürülmesiyle tarım ve turizmde ciddi sıkıntı yaşamaya başlayan Antalya ekonomisinin sorunları bir kez daha Ankara'nın dikkatine sunuldu.

Rus uçağının düşürülmesiyle tarım ve turizmde ciddi sıkıntı yaşamaya başlayan Antalya ekonomisinin sorunları bir kez daha Ankara'nın dikkatine sunuldu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) heyeti, Kültür ve Turizm ile Gümrük ve Ticaret bakanlarını ziyaret etti. Heyet her iki bakana da sorunları ve çözüm önerilerini içeren dosya sundu. Rusya kriziyle ilgili psikolojik desteğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin, "Özellikle tarım ve turizm konusundaki icracı bakanlıkların önerilerimizi dinlenmesi ve buna göre önlemler alınması bizim için çok önemli." dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Meclis Başkanı İzzet Bayar ve yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Barut, Ömer Dinç ile Erol Erkan başkent Ankara'da bir dizi temasta bulundu. Heyet sırasıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi ziyaret ederek, Antalya'da yaşanan sektörel sorunları içeren dosyalar sundu. ATSO heyetinin ilk durağı CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak oldu. Heyet, Budak'a yeni görevinde başarı dilerken, Antalya'nın ve iş dünyasının sorunlarının, çözüm önerilerinin TBMM'ye taşınmasında etkin şekilde rol alacağına dair inançlarını dile getirdi. Budak ise "Antalya'nın ve iş dünyasının sorunlarının aşılması benim için partiler üstü konulardır. Bu noktada tüm STK'lar ve milletvekilleri ile yoğun koordinasyon içerisinde çalışacağım." açıklamasında bulundu.

Heyetin sonraki durağı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal oldu. Bakanı makamında ziyaret eden heyet; Antalya'nın son dönemde yaşanan Rusya kriziyle ilgili özellikle psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. ATSO Başkanı Davut Çetin, "Önümüzdeki günlerde turizm, tarım, maliye, gümrük ve ticaret bakanları ile sektör temsilcileri olarak bizler, son dönemde Antalya ekonomisini etkileyen sorunları ele almak için Antalya'da biraraya gelebiliriz. Özellikle tarım ve turizm konusundaki icracı bakanlıkların önerilerimizi dinlenmesi ve buna göre önlemler alınması bizim için çok önemli." dedi.

ATSO heyetinin son durağında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci vardı. Ziyarette, Antalya'nın sektörel sorunlarını içeren bir dosya Bakan Tüfenkci'ye verildi. ATSO Başkanı Davut Çetin ayrıca, yurt dışındaki ticaret müşavirliklerinin genelde tek kişiyle çalıştığı tespitini de ileterek, daha fazla kişi ve imkanlar sunulması istedi.

Ziyaretlerde her iki bakana da Antalya Kaleiçi'ni anlatan yağlı boya tablo ile Antalya Tanıtım A.Ş.'nin tanıtım materyalleri hediye edildi.

Ankara'nın dikkati bir kez daha Antalya'daki krize çekildi

Ankara'nın dikkati bir kez daha Antalya'daki krize çekildi

Ankara'nın dikkati bir kez daha Antalya'daki krize çekildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim