• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Ankara'daki Terör Saldırısının En Küçük Mağduru Buse, Taburcu Edildi

Ankara'daki Terör Saldırısının En Küçük Mağduru Buse, Taburcu Edildi
Ankara'daki terör saldırısının en küçük mağduru 4,5 yaşındaki Buse Şenses, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinden taburcu edildi.

Ankara'daki terör saldırısının en küçük mağduru 4,5 yaşındaki Buse Şenses, tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesinden taburcu edildi.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Toygar, AA muhabirine, Buse'nin sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Buse'nin, patlamanın meydana geldiği gün hastanede beyin, plastik cerrahisi ve göz doktorlarının da arasında olduğu üç ayrı ekip tarafından ameliyat edildiğini anımsatan Toygar, "Tedavisi devam ederken annesinin sevki de hastanemize sağlandı. Bu süre zarfı içerisinde Buse annesi ile birlikte aynı odayı paylaştı. Uzman ekiplerimiz tarafından gerekli tüm tıbbi destek sağlandı. Bugün taburcu işlemini gerçekleştirdik" dedi.

"DURUMU İYİ ANCAK KONTROLLERİ SÜRECEK"

Toygar, minik kızın genel sağlık durumunun iyi olduğunu ancak gözüyle ilgili problemlerin devam ettiğini bildirerek, "Kontrolleri sürecek. Hastanemizde beyin cerrahisi ve göz bölümünde düzenli kontrolleri belirli aralıklarla devam edecek" diye konuştu.

HAİN SALDIRININ EN KÜÇÜK MAĞDURUYDU

Öte yandan, patlama sırasında yaralanan 4 kişinin tedavisi çeşitli hastanelerde devam ediyor. İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında 17 Şubat Çarşamba günü meydana gelen patlamanın en küçük mağduru 4,5 yaşındaki Buse Şenses'ti.

PATLAMANIN YAŞANDIĞI GÜN KIZI BUSE İLE SERVİS ARACINA BİNMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığında sivil memur olarak görev yapan Şenay Şenses, patlamanın yaşandığı gün kreşten aldığı kızı Buse ile servis aracına binmişti. Patlama anında kafasına ve gözüne cam kırıkları isabet eden Buse, tedavi gördüğü hastanede uzun süren ameliyatların ardından, başka bir hastanede tedavi altına alınan annesi ile de bir araya getirilmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim