• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Ankara'daki saldırıda yaşamını yitirenler için tören düzenlendi

Ankara'daki saldırıda yaşamını yitirenler için tören düzenlendi
Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlerden 8'i için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Ankara'da meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlerden 8'i için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Başkentte iki gün önce gerçekleşen saldırıda yaşamını yitiren 28 kişiden sivil memurlar Mustafa Haliloğlu, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, Güner Altınok, Fatma Berna Atmaca ve Sedat Durgun ile astsubaylar İbrahim Baran ve Ertan Akgül'ün Türk bayrağına sarılı naaşları Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazının ardından her bir şehit için ayrı cenaze namazı kılındı. Başbakan Davutoğlu ve cenazeye iştirak edenler, cenaze namazında şehit yakınlarıyla saf tuttu.

Törene katılanlar, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine taziyelerini iletti. Bazı şehit yakınları, askerlerin omuzlarındaki naaşların cenaze araçlarına alınması sırasında "Aşkım gözün arkada kalmasın", "Anan sana kurban olsun", "Aşkım cennet bahçelerinde dolaş, sen merak etme" diyerek gözyaşı döktü.

Şehitlerin naaşlarının araçlara alınması sonrasında oluşturulan yürüyüş kortejinde Başbakan Davutoğlu da yer aldı. Davutoğlu, şehit yakınlarına taziye dileklerini iletti.

Bu arada, cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kortejin geçtiği sokakta bulunan bazı binalara da Türk bayrağı asıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim