• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Ankara'daki saldırıda kullanılan arabanın kiralanmasının fotoğrafı ortaya çıktı

Ankara'daki saldırıda kullanılan arabanın kiralanmasının fotoğrafı ortaya çıktı
Ankara'daki bombalı terör saldırısında kullanılan kiralık otomobili, Adnan Menderes Havalimanı'nda şüpheliler teslim aldığı sırada çekilmiş bir fotoğrafı...

Ankara'daki bombalı terör saldırısında kullanılan kiralık otomobili, Adnan Menderes Havalimanı'nda şüpheliler teslim aldığı sırada çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Söz konusu spor otomobilin, yaklaşık iki ay önce İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden, sahte ehliyetle kiralandığı belirlenmişti. Araştırmalarda, kiralandıktan sonra İstanbul'a götürüldüğü ve sahte plaka takıldığı ortaya çıkan araba, polise çalıntı ihbarı yapılmasına rağmen bulunamadı. İstanbul'daki bir oto hırsızlık çetesi tarafından, internetten Diyarbakır'da bir kişiye satıldığı ve bir süre sonra da şubat başında Ankara'ya götürüldüğü öğrenildi.

ARABAYI HAVALİMANINDA TESLİM ETMİŞLER

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, otomobilin kiralandığı şirketin Karabağlar ilçesinde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şirket çalışanlarının, geçen aralık ayında telefon eden bir kişinin Adnan Menderes Havalimanı'na kiralık otomobil istediği, ellerindeki arabalar hakkında bilgi aldıktan sonra "34 KK 0340" plakalı, iki kapılı spor otomobili talep ettiği, şirket çalışanının da havalimanına giderek gerekli evrakı alıp üç kişiye arabayı verdiğini söyledikleri öğrenildi. Otomobilin kiralama süresi sonunda geri getiilrmediğini bildiren şirket çalışanları, 11 Ocak 2016'da çalıntı ihbarında bulunduklarını belirtti. Emniyet yetkilileri, arabanın sahte ehliyet ve kimlikle düzenlenmiş kredi kartı kullanılarak kiralandığını ve üzerine sahte plaka takıldığını kaydetti.

İstanbul'da düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, çeşitli suçlardan kaydı bulunan S.B. (21), H.G. (44), M.K. (37) ve M.B. (34) gözaltına alınarak Ankara'ya gönderildi. Şüphelilerin, emniyette verdikleri ilk ifadede, 10 aralık 2015'te İzmir'deki bir şirkettn kiraladıkları spor otomobili, İstanbul'da bir süre kullandıktan sonra "34 KK 0340" ikiz plakayı takarak 4 Ocak 2016'da internetten irtibat kurdukları ve Diyarbakır'dan gelen bir kişiye sattıklarını, bu kişinin de otomobili Diyarbakır'a götüreceğini bildiklerini söyledikleri kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim