• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ankara’daki Hain Saldırıya Tepkiler

Ankara’daki Hain Saldırıya Tepkiler
Ankara'da ve Diyarbakır'da yapılan hain terör saldırıları sonrası Samsun'daki milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından...

Ankara'da ve Diyarbakır'da yapılan hain terör saldırıları sonrası Samsun'daki milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarından kınama ve tepki mesajları geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri tepki mesajları yayınlayarak Ankara'daki saldırıyı kınadılar.

KARAASLAN HAİN SALDIRILARI KINADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle kınama mesajı yayımladı. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Ankara'da meydana gelen, birlik ve beraberliğimize yönelik eli kanlı hainlerce gerçekleştirilen alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Ülkemizin ve milletimizin birliğini, dirliğini ve huzurunu bozmak isteyenleri kınıyorum. Nereden beslenirse beslensin, bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelemiz aynı kararlılıkta devam edecektir. Terör asla amacına ulaşamayacak. Ülkemiz teröre karşı meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanacak ve saldırıların üstesinden gelecektir. Terörün ülkenin istikrarını bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Bir kez daha Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi kırsalında askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 1'i astsubay 6 askerin şehit edilmesi olayını da büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirten Karaaslan, "6 askerimizin şehit olmasından dolayı derin bir üzüntü yaşıyoruz. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

KÖKTAŞ: "TERÖR VE ŞİDDET HİÇBİR ZAMAN HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKTIR"

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ankara'da yaşanan hain terör saldırısıyla ilgili bir kınama mesajı yayımladı. Köktaş, "Ülkemiz vahim bir terör saldırısıyla bir kez daha karşı karşıya kalmıştır. Kandan ve kaostan beslenen terör, Ankara'da masum insanlarımızın canına kıymıştır. Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Hain saldırılarla ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti devleti teröre karşı asla boyun eğmeyecek, ismi ne olursa olsun tüm terör örgütleri ile kararlı mücadelesinden taviz vermeyecektir. Milletimiz de geçmişte olduğu gibi bugünde, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracak, tek vücut olacaktır. Birliğimize, kardeşliğimize, huzur ve güvenliğimize yönelik yapılan bu insanlık dışı terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyor, menfur saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve aziz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralıları da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILMAZ: "BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKLER"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ankara'da ve Diyarbakır'da meydana gelen alçak terör saldırılarını sosyal paylaşım sitesi facebook ve twitter hesabından yaptığı açıklamalarla lanetledi. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Şu çok iyi bilinmelidir ki hiçbir zulüm, alçaklık ebedi sürmemiştir. Milletimizin birliğine kasteden hainler bunun bedelini ağır ödeyecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz diyen ABD ve Rusya'ya da tepkisini dile getiren Başkan Yılmaz, "Ankara'daki hain saldırıyı PKK'nın desteği ile YPG'li bir hainin yaptığı açıklandı. Ey ABD, YPG terör örgütü değil diyordun. İşte sana terörün bir ispatı daha" yazdı.

"GÜN BİRLİK GÜNÜ"

Mesajında birlik çağrısı yaparak tahriklere gelmeyin uyarısı da yapan Başkan Yılmaz açıklamasında, "Terör saldırıları ile sabrımızı zorlayan iç ve dış mihraklar, bu milletin Malazgirt'te, Kurtuluş Savaşı'nda ve Çanakkale'de vermiş olduğu mücadeleyi akıllarından çıkarmasınlar. Millet olarak, alçak terör saldırıları karşısında tahriklere gelmemeliyiz. Terör örgütü ve destekçilerinin istediği de vatandaşlarımızı tahrik ederek, ülke bütünlüğüne ve birlikteliğimize zarar vermektir. Gün birlik olma günüdür. Acılarımızı paylaşıp, terörle mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize sonuna kadar destek günüdür" sözlerine yer verdi.

TOK: "TOPYEKUN BİRLİK OLMALIYIZ"

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Ankara'da yaşanan acı terör saldırısı ardından kınama mesaj yayımladı. Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayan Başkan Tok, "Ülkemizin huzurunu ve bütünlüğünü bozmak isteyen dış güçler isteklerini hiç bir zaman başaramayacaklardır. Her geçen gün güçlenerek büyüyen ülkemiz acı bir terör saldırısı ile derin bir yasa boğulmuştur. Ankara'da Dikmen Caddesi'ndeki Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlatılan araç 28 kardeşimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Ülkemizin huzurunu ve bütünlüğünü bozmak isteyen dış güçler isteklerini hiç bir zaman başaramayacaklardır. Daha önce başka örneklerde karşılaştığımız bu elim tablo göstermiştir ki, ülkemizde ne zaman barıştan bahsedilecek olsa, bombalar patlatılıyor, provokasyonlar artıyor, masum canlar katlediliyor. Tüm dünya bu iğrenç eylemlere karşı tepkisini göstermeli ve gereken ivedi bir şekilde yapılmalıdır. Türk milleti her zaman sağduyulu davranmalı provokasyonlardan kaçınmalıdır. Birliğin ve kardeşliğin olduğu yerde huzur bozmak isteyenler hiç bir zaman barınamaz emellerine ulaşamazlar. Bu nedenle bizlerde Türk milletinin en önemli unsuru olan kardeşlik ruhunu esas alarak davranmalı gereken cevabı bütünlüğümüz ile vermeliyiz. Ankara'da hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" açıklamasını yaptı.

MURZİOĞLU'NDAN TERÖR SALDIRILARINA KINAMA

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı üzerine bir kınama mesajı yayımlayarak, "Terörle beslenenler ve onları destekleyen iç ve dış mihraklar asla hedeflerine ulaşamayacak" dedi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, dün akşam Ankara'da 28 vatandaşın ölümü ve 61 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırısını yayımladığı mesajla sert bir dille kınadı. Yapılan saldırının ülkemizin birlik ve beraberliğinin hedef aldığını kaydeden Başkan Murzioğlu, "Terör kalleş ve çirkin yüzünü bir kez daha Ankara'da ortaya çıkardı. Alçakça, haince yapılan saldırı hepimizin ciğerini yakmıştır. Acımız kelimelerle tarif edilemez. Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık saldırıların karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirten Murzioğlu şunları söyledi: "Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki terörle beslenenler ve onları destekleyen iç ve dış mihraklar birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak, aksine bizi daha da sıkı birbirimize bağlayacaktır. Geçmişte pek çok zorlu ve çetin imtihanı sabır, metanet, sağduyu, basiret, sükunet ve azimle aşmış olan milletimiz, hain saldırılardan medet umacak kadar alçalan düşmanlarımızın oyunlarını Allah'ın izniyle tek yürek olup boşa çıkaracaktır. Bu saldırı cana kıymanın ötesinde, devletimizin terörle mücadele kararlılığını artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bütün varlığımızla devletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin yanındayız. Terör ve terörden medet umanları bir kez daha kınıyorum. Samsun iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

GÜRKAN: "TERÖRİST SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR"

Ankara ve Diyarbakır-Lice yolundaki saldırıları kınayan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18.31'de ülkemizin başkenti Ankara'da ve bugün Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen alçakça ve kalleşçe düzenlenen terörist saldırıları şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik mensuplarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın jeopolitik önemi, enerji kaynaklarını içerisinde barındırması nedeniyle her zaman odaklanılan bir konumda olmuştur ve olacaktır. Bu coğrafyada ülkemizin mevcudiyetinin devamı, güven ve huzurlu yaşam arzusu engellenemeyecek, terörist saldırılar amacına ulaşamayacaktır" dedi.

ERDOĞAN: "SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Mahmut Erdoğan ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Yönetim kurulu olarak Ankara'da yaşanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan araçlara hain terör örgütü tarafından alçakça düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden asker ve sivil şehitlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca bu tarz hain ve alçaklarla kararlı mücadelesini sürdürmüş ve sürdürmeye devam edecektir."

Ankara’daki Hain Saldırıya Tepkiler

Ankara’daki Hain Saldırıya Tepkiler

Ankara’daki Hain Saldırıya Tepkiler

Ankara’daki Hain Saldırıya Tepkiler

Ankara’daki Hain Saldırıya Tepkiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim