• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Ankara'da zabıtanın seyyar satıcı araçlarıyla imtihanı

Ankara'da zabıtanın seyyar satıcı araçlarıyla imtihanı
Ankara'da zabıta ekipleri, sağlıksız gıda ürünleri satan esnaf ve seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi.

Ankara'da zabıta ekipleri, sağlıksız gıda ürünleri satan esnaf ve seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi. Bölgelere dağılan ekipler, yakaladıkları seyyar satıcıların bozulan araçlarını çalıştırmak için uzun uğraş verdi. Çalıştırılamayan bazı araçlar çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Çankaya Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çankaya ilçesinde sağlıksız ve açıkta gıda satan satıcılara yönelik operasyon düzenledi. 10 araç, 50 personel ve 1 çekici araçla zabıtanın düzenlediği operasyona polis ekipleri de destek verdi.

Ekiplere ilk olarak bir market önünde minibüsüyle tezgâh açan bir satıcı yakalandı. İçindeki malzemelere el koyan ekipler, uzun uğraşlara rağmen çalışmayan aracı çekici yardımıyla otoparka götürdü. Daha sonra uygulamalarına devam eden ekiplere bu sefer de başka bir minibüslü seyyar satıcı yakalandı.

Araç içerisindeki malzemeler getirilen kamyonetlere aktarılırken, minibüs de zabıta tarafından otoparka götürülmek istendi. Minibüs çalıştırılamayınca, zabıta ekipleri bu sefer aracı itmeye başladı. İtme de işe yaramayınca, başka bir araçtan yapılan takviyeyle akü doldurulmaya çalışıldı. Uzun süren çalışmalar sonuç vermeyince, ekipler, daha sonra aracı vurdurarak çalıştırmak istedi. Bu da işe yaramayınca çekicinin gelmesi beklendi. Bir süre sonra olay yerine gelen çekici yardımıyla araç otoparka götürüldü.

Devam eden uygulamada ekiplere, dükkânının önünde açıkta gıda satan bir esnaf denk geldi. Caddenin tozuna ve geçen araçların egzoz dumanına aldırış etmeden tezgâhını etlerle doldurduğu görülen esnaf, ekipleri karşısında görünce şaşırdı. Esnaf ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra zabıta ekipleri, tezgahta bulunan malzemeleri kamyonetin arkasına koyup, imha etmek için götürdü.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Zabıta Müdür Yardımcısı Süleyman Taşkın, uygulamaları vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptıklarını söyledi. Taşkın, "Daha önceden merkez amirliğimizin gelen şikayetler üzerine açıkta gıda maddesi satmaması konusunda işyerlerine tebligat yapıldı. Bugün yaptığımız kontrollerde açıktan gıda maddesi sattığından dolayı tüm malzemeler, halkımızın sağlığı açısından müdahale edilerek araçlarımıza alındı. Bugün yaptığımız çalışmalarda 6 araç, birçok kokoreç tezgâhı, midye tezgâhları ile bunlar imha edilecektir. Bu uygulamaları daha önceden gelen şikâyetler üzerinden yapıyoruz. Bu tür satıcılara müsaade etmeyeceğiz. Uygulanan ceza; araçlar için parkta 10 gün bekletiyoruz. Dilekçesine istinaden kendilerine verdiğimizde bin lira yaptırım tutanağı ile birlikte cezai işlem yapıyoruz. Aldığımız tezgâhlardakini de kesinlikle vermiyoruz. Valilik kararıyla bunları imha ediyoruz. Hiçbir zaman sokağa bu tezgâhlar çıkamıyor." ifadelerini kullandı.Cihan

Ankara'da zabıtanın seyyar satıcı araçlarıyla imtihanı

Ankara'da zabıtanın seyyar satıcı araçlarıyla imtihanı

Ankara'da zabıtanın seyyar satıcı araçlarıyla imtihanı

Ankara'da zabıtanın seyyar satıcı araçlarıyla imtihanı

Ankara'da zabıtanın seyyar satıcı araçlarıyla imtihanı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim