• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Ankara'da YSK önünde gergin bekleyiş

Ankara'da YSK önünde gergin bekleyiş
Ankara'da Melih Gökçek'in zaferi ile sonuçlanan resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, Yüksek Seçim Kurulu binasına geldi. Kalabalığın YSK önündeki gergin bekleyişi sürüyor.

Ankara'da resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP'liler, Yüksek Seçim Kurulu binası geldi. Kalabalığın YSK önündeki bekleyişi sürüyor.

SLOGANLARLA BEKLİYORLAR

Öğle saatlerinde CHP'liler Yüksek Seçim Kurulu binası önüne geldi. Kalabalık 'AKP halka hesap verecek', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'YSK korkma halk yanında!' sloganları atıyor.

ELİMİZDE SOMUT VERİLER VAR

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara’daki yerel seçim sonuçları hakkında CHP Genel Merkezi’nde 500 kişilik bir ekibin 12 bin 400 sandık tutanağını tek tek incelediğini söyledi. Günaydın, “Partimizin lehine olacak şekilde 150’den fazla sandıkta aykırılık tespit edildi. CHP’nin 180, 190, 210 oy aldığı yerlerde sürekli başka partilere oy yazılıyor. DP, HDP ve bazen AKP ve CHP arasında oy değişimleri oluyor. Bu 30 bin ila 34 bin civarında CHP oyunu ve toplam oyu etkileyecek şekilde AKP’yi geri çekebilecek ve CHP’yi ileriye taşıyabilecek bir oy değişimi söz konusu olabilecek.” ifadelerini kullandı.

Günaydın "Elimizde somut veriler varken, ilçe seçim kurulları bunu reddederse, il seçim kurulu, YSK bunu reddederse, bu süreç Anayasa Mahkemesi ve AİHM'e kadar uzar. Oyunumuzun namusunu korumak, hepimizin görevidir" dedi.

MANSUR YAVAŞ SÜRENİN UZAMASI İÇİN BAŞVURDU

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş itiraz başvuru süresinin bu akşam saat 17:00’ye kadar uzatılması için başvurdu.

2014 yerel seçimlerinin yapıldığı 30 Mart gününden beri bir yandan büyük çekişmeye, bir yandan da usulsüzlük itirazlarına sahne olan Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerine ilişkin belirsizlik sürüyor.

TEK OY BİLE BOŞA GİTMESİN

Oy kullanma işleminin sona ermesinden itibaren önce küçük itirazlarla başlayan, gece saat ilerledikçe artan usulsüzlük iddiaları üzerine dün CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelen gönüllü gençler, ıslak imzalı tutanaklarla YSK'nın sisteme kaydettiği oy oranlarını karşılaştırmaya başlamıştı. Özellikle sosyal medyadan, çok sayıda tutarsızlık görüntüsünün paylaşılmasının ardından oyların yeniden sayılması için itiraz sesleri yükselirken, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da bugün yeni bir açıklama yaptı.

Yavaş, "Birleştirme tutanakları geldi. Yayınlanıyor. Eğer bunlar kesinleştirilirse onlar kesinleştikten sonra itiraz süreniz başlıyor. Ancak Kanun'da diyor ki; bu tutanaklar Salı günü saat 5'te kesinleşir çünkü ilçede yapılan itirazların sonuca bağlanması lazım. Tutanaklar şimdi kesinleşirse ilçelere itiraz hakkınız kalmıyor. 12 bin 400 pusuladan bahsediyoruz. 500 genç çalışıyor şu anda. Ankara oyuna sahip çıkıyor. Kullanılan bütün oyları gözden geçiriyoruz. Yanlışlıkla, bilerek veya bilmeyerek sağa sola yazılan oylar var. Biz birçoğunu tespit ettik. Derdimiz şu; Ankaralının bir tek oyu boşuna gitmesin" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim