• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ankara’da yolsuzluk eylemi

Ankara'da büyük rüşvet operasyonunu ardından ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına tepki gösteren gruplar hükümeti istifaya çağırarak eylem yaptı.

Güvenpark’ta toplanıp Mithatpaşa Caddesi’ne giden gruba polis müdahalede bulundu. Polisin biber gazlı müdahalede bulunduğu grup polise havai fişek, taş ve şişelerle karşılık verdi.
Güvenpark’ta toplanan yaklaşık 500 kişilik grup “Hükümet istifa” pankartı açarak, “Hırsız Tayyip”, “Hırsızlar istifa” sloganları atarak Ak Parti İl binasına yürüdü. Hükümeti istifaya davet eden dövizler taşıyan eylemcilerin bazılarının ayakkabı kutusu taşıdıkları dikkat çekti. Eylemcileri burada polis TOMA ve çevik kuvvet ekipleri ile barikat kurarak durdurdu. Burada belli bir süre slogan atan grup adına yapılan açıklamada, “Soygun, hırsızlık ve rüşvet yangını üflemekle sönmez. Hükümet istifa denildi. Göstericiler il binası önündeki TOMA’ya basın açıklamalarını asarak olaysız dağıldı. Bir başka eylem ise Kuğulu Park’taydı burada toplanan yaklaşık 200 kişilik grup sloganlar atıp hükümeti istifaya davet etti. Başkent’teki bir sonraki eylem durağı yine Güvenpark oldu. Burada da bazı Sivil Toplum Örgütleri toplanarak eylem yaptı. Eylemciler, ellerinde pankartlarla “Hükümet istifa” sloganları attılar.

Ankara’da Kızılay’da toplanan grup, 17 Aralık operasyonuyla gündeme gelen yolsuzluk iddialarını protesto etti. Güven Park’ta toplanan grup üyeleri,  Ak Parti il binasına yürümek isteyince polis müdahale etti.  Göstericilerin polise havai fişek attıkları görülürken, çevik kuvvet ekipleri grubun önünü keserek yürüyüşüne izin vermedi. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahale sonrası grup, ara sokaklara girip dağıldı.

AA MUHABİRİNE SALDIRI

Anadolu Ajansı foto muhabiri Rauf Maltaş, Ziya Gökalp Caddesi'ndeki Mithatpaşa köprüsünün altında eylemi fotoğraflamaya çalışırken bir grubun saldırısına uğradı. Maltaş'ın, fotoğraf makinesi ve cep telefonu kırıldı. Cüzdanı, cep telefonu ve fotoğraf makinesinin saldırganlar tarafından alındığını ifade eden Maltaş, başka eylemcilerin kendisini grubun arasından çıkardığını söyledi. Maltaş, bir süre sonra fotoğraf makinesi ve cep telefonunun parçalanmış halde getirildiğini belirtti.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim