• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Ankara'da yılbaşı önlemleri; EGO ve metro 02.00'ye kadar çalışacak

Ankara'da yılbaşı önlemleri; EGO ve metro 02.00'ye kadar çalışacak
Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yıla huzur ve güven içinde girilmesi için bir dizi önlem alındığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yıla huzur ve güven içinde girilmesi için bir dizi önlem alındığını açıkladı. Buna göre; 7/24 çalışan birimler ek takviyelerle güçlendirirken, özellikle vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması amacıyla, yılbaşı gecesi toplu taşıma araçlarının saatlerinde de düzenleme yapıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece, EGO otobüsleri en son seferlerine saat 02.00'da kalkış noktalarından hareket ederek başlayacak. EGO otobüsleri, metro ve ANKARAY'daki ek seferlerin yanı sıra zabıta, fen işleri, itfaiye daire başkanlıkları, ASKİ ve diğer birimler de takviye ekiplerle, huzur ve güven içinde yeni yıla girilmesi için kesintisiz çalışacak.

OTOBÜS, METRO VE ANKARAY'DA SEFERLER UZAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin yılbaşı gecesi geç saatlere kadar ulaşıma ihtiyaç duyabileceklerini dikkate alarak toplam 28 hattan 80 servis düzenledi, toplu taşıma çalışma süresini uzattı. Buna göre, 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece EGO otobüsleri en son seferlerine, saat 02.00'de kalkış noktalarından hareket ederek başlayacak.

Aynı gece Kızılay-Batıkent, Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan (OSB Törekent) güzergahlarında son metro seferleri saat 02.00'da yapılacak. Çayyolu ve Batıkent'ten Kızılay'a son metro seferi saat 01.30'da, Sincan (OSB)-Batıkent arasındaki son sefer de saat 01.00'da olacak.

ANKARAY ise Dikimevi-AŞTİ yönünde son seferini saat 02.00'da, AŞTİ-Dikimevi arasındaki son seferini ise saat 01.30'da düzenleyecek. Metro duraklarında hizmet veren ring otobüsleri de trenlerin durağa ulaşmalarından itibaren bir süre bekledikten sonra hareket edecek ve otobüsler koordineli çalışacak.

TÜM BİRİMLER TAKVİYE EKİPLERLE HİZMET VERECEK

Zabıta Dairesi Başkanlığı, yılbaşı nedeniyle yılbaşı gecesi ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önlenmesi ve Ankaralıların huzur ve güven içinde yeni yıla girmelerini sağlamak amacıyla, takviye ekiplerle denetimlerini sürdürmeye devam edecek. Zabıta, trafik ulaşım ekipleriyle durak ve hatları; çevre ekipleriyle gürültü kirliliği, seyyar ekiplerle de başta hindi ve tavuk olmak üzere kaçak gıda ürünlerinin satışının engellenmesi için denetimleri sıklaştıracak.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın yollarda buzlanma ve olası kar yağışına karşı, yolların açık olması için önlemlerini artıracağı yılbaşı gecesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, ASKİ, EGO ve ALO 153 Mavi Masa da hem çalışmalarını devam ettirecek, hem de ihtiyaç ve şikayetleri değerlendirecek.

Yılbaşı gecesi ortaya çıkabilecek olumsuzluklarda vatandaşlar, tüm birimler için ALO 153 Mavi Masa hattını arayabilecek.

Ankara'da yılbaşı önlemleri; EGO ve metro 02.00'ye kadar çalışacak

Ankara'da yılbaşı önlemleri; EGO ve metro 02.00'ye kadar çalışacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim