• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ankara’da yılbaşı kutlamasına yabancılar akın etti

Ankara’da yılbaşı kutlamasına yabancılar akın etti
Ankara Kızılay'daki yeni yıl kutlamalarına Suriye ve Iraklılar akın etti.

Ankara Kızılay'daki yeni yıl kutlamalarına Suriye ve Iraklılar akın etti. Ankara'da yaşayanlar, iki canlı bombanın yakalanması ve soğuk havanın da etkisiyle 2016 yılını evlerinde ya da kapalı eğlence mekanlarında karşıladı.

Akşam üzeri Kızılay Güvenpark'ta toplanan kalabalık, soğuk havaya aldırmadan eğlenmeye geldi. Ankaralı vatandaşların çok fazla rağbet etmediği kutlamalarda meydanı Suriye'deki savaş nedeniyle memleketlerini terk etmek zorunda kalan Irak ve Suriyeliler doldurdu.

Iraklı vatandaşlar yeni yıl mesajlarında memleketlerine dönme vurgusu yaptı. Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye geldiklerini söyleyen bir Iraklı "Ailemizi Suriye'de bıraktık. Geleli 2 sene oldu. Lokantalarda çalışıyoruz. Türkiye milletinden Allah razı olsun bizi buraya aldıkları için. Sadece ailelerimizin yanına dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Iraklı bir başka vatandaş ise Türkiye'ye yeni yıl mesajını Arapça olarak verdi. Türk milletine huzur ve mutluluk dileyen İlyas Şimşek adlı vatandaş ise kutlamalara Ankara'lıların çok fazla katılım göstermemesini şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

HEYKELİN ÜSTÜNE ÇIKTI, DANS ETTİ

Gece saat 00.00'ı gösterdiğinde ise kalabalık coşku ile yeni yılı karşıladı. Vatandaşlar havaya dilek feneri bıraktı. Bazı balonlar soğuğun da etkisiyle havalanmadan ağaçta asılı kaldı. Ayrıca Iraklı ve Suriyeli vatandaşlar kendi bayraklarıyla donmuş su havuzunun etrafında tur atıp, milli marşlarını okudu. Güvenpark'ta bulunan heykelin üstüne çıkan bir vatandaş uzun süre dans etti, tehlikeli hareketleriyle kalabalığı coşturdu.

Öte yandan eğlencenin sona ermesinin ardından ise meydandaki çöp yığınları ortaya çıktı.

Ankara’da yılbaşı kutlamasına yabancılar akın etti

Ankara’da yılbaşı kutlamasına yabancılar akın etti

Ankara’da yılbaşı kutlamasına yabancılar akın etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim