• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Ankara’da “Yaren Gecesi” Etkinliği

Ankara’da “Yaren Gecesi” Etkinliği
Küçükyakalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Ahmet Kahraman, "Özellikle son 35-40 yıldır bu ülkeye acı yaşatan terör örgütünü...

Küçükyakalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Ahmet Kahraman, "Özellikle son 35-40 yıldır bu ülkeye acı yaşatan terör örgütünü şiddetle lanetliyorum. Her şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Çankırı'nın Şabanözü Küçükyakalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Komisyonu, Keçiören'deki Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde "Yaren Gecesi" düzenledi. Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede seyircilere yaren oyunu sergilendi.

Küçükyakalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Başkanı Zafer Kargalı, etkinliğe katılan tüm vatandaşlara teşekkürlerini sunarak, "Birlik beraberliğimizin daim olması için böyle etkinliklere katılan tüm vatandaşlarımızı gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Allah razı olsun, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

Bu tarz etkinlikleri geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Küçükyakalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyit Ahmet Kahraman ise, "Bizlerin köyümüze karşı, köylümüze karşı ve birbirimize karşı bir insanlık borcumuz var. Bugün köyümüze, köylümüze, derneğimize, gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkma günüdür. Ve bundan sonra hiçbir surette ara vermeden bu buluşmaları geleneksel hale getirmek en büyük arzumuz olacak" ifadelerini kullandı.

"GÖK KUBBEDE HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK İSTİYORUZ"

"Bu dünyadan gittiğimizde gök kubbede hoş bir seda bırakmak istiyoruz" diyen Karaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir dernek yönetimi olarak gençlerle, arkadaşlarımızla birlikte güzel şeyler yapmak ve güzel şeylerin yapılmasına vesile olmak istiyoruz. Ve gittiğimiz zaman şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Tabi bunların içerisinde en büyük amacımız araya fitne fesat sokmadan gençlerimizle, köylülerimizle birlikte yaptığımız tüm faaliyetlerimizi kat kat büyüterek, her yıl biraz daha ileri giderek büyük bir oluşumun içerisinde olmak. Derneğimizin en büyük ihtiyaçlarından biri; bunu daha önce de söyledim. Derneğimizin bir düğün salonunun olmasını istiyoruz. Bununla ilgili ilk adımı attık, bunun devamını getireceğiz. Çubuk'tan bir yer aldık. Orası 3 katlı bir yapıma müsait. İstiyoruz ki altında bir düğün salonumuz olsun. Orta katında gençlerimizin, yaşlılarımızın, kadınlarımızın, ablalarımızın, teyzelerimizin herkesin yararlanabileceği bir sosyal tesis olsun. Bununla ilgili bir yerlerle görüşüyoruz. Belki biraz geç olur ama inşallah biz bunun üstesinden geleceğiz. Hepinizin bildiği gibi köyümüzde eski bir okulumuz var. Bu okul Milli Eğitim Bakanlığı'na aitti. Bir dilekçe ile muhtarlık bu okulu aldı. Biz de muhtarlıktan aldık. Kısmet olursa gençlerimizle birlikte el ele önümüzdeki günlerde oranın yapımına başlayacağız."

Son zamanlarda terörle ilgili ciddi sıkıntılar içerisinde olduğumuzu söyleyen Kargalı, "Özellikle son 35-40 yıldır bu ülkeye acı yaşatan terör örgütünü şiddetle lanetliyorum. Her şehidimize de Allahtan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda köy okulunun tadilatı için bağışta bulunan kişilere ve derneğe katkıda bulunan Küçükyakalı köyünün ileri gelenlerine plaket verildi.

Ankara’da “Yaren Gecesi” Etkinliği

Ankara’da “Yaren Gecesi” Etkinliği

Ankara’da “Yaren Gecesi” Etkinliği

Ankara’da “Yaren Gecesi” Etkinliği

Ankara’da “Yaren Gecesi” Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim