• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Ankara’da Suriye tapesi trafiği!

Ankara’da Suriye tapesi trafiği!
İşte saat saat Suriye tapesi skandalı.

Başkent Ankara Cumhuriyet tarihinin en büyük skallarından birisine ev sahipliğini yaptı. Dışişleri Bakanlığı’ndaki çok gizil Suriye zirvesinin ses kayıtları internete sızdırıldı.

Dışişleri, toplantının bazı bölümlerinin ‘tahrif edilerek’ yayınlandığını savundu ve “Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur” açıklamasını yaptı.

Akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada  “Genel olarak Suriye’deki çatışmaların ülkemiz için yarattığı risk ve tehditlerin değerlendirilmesi, alınabilecek tedbirlerin görüşülmesi, bu bağlamda da Suriye içinde yer alan vatan toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yönelik tehditlerin ele alınması amacıyla, ulusal güvenliğimizle ilgili konularda birinci derecede yetkili olan devlet görevlilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bir kriz yönetimi toplantısının ses kayıtlarının, internet üzerinden sosyal medya aracılığıyla bazı bölümleri tahrif edilerek yayınlandığı görülmüştür. Terör unsurlarının tehdidi altındaki bir vatan toprağını gerektiğinde savunmak amacıyla ilgili kurumlar arasında değerlendirmeler yapılması devletin asli görevleri arasındadır. Toplantıda, Türkiye’nin herhangi bir saldırı karşısında Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu savunma yönündeki iradesinin tam olduğu ve ihtiyaç duyulduğunda gereken adımların kararlılıkla atılacağı teyit edilmiştir.

Devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleştirilen çok gizli toplantının izlenerek görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur. Bu olay, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır. Bu saldırının faillerinin adalete teslim edilerek yasalar çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmaları sağlanacak; Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan bu haince saldırı mutlaka akamete uğratılacaktır.” denildi.

RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yeni kurulan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu, Suriye tapesi ile ilgili casusluk şüphesiyle resen soruşturma başlattı. Soruşturmanın Başsavcıvekili Veli Dalgalı tarafından sürdürüleceği bildirildi.

RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

RTÜK, Suriye toplantısının içeriğinin paylaşılmasıyla ilgili yayın yasağı getirdi. RTÜK’ten yapılan açıklamada “Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde başbakan veya görevlendireceği bakan geçici yayın yasağı getirebilir. Söz konusu kanun hükmü kapsamında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç imzasıyla sosyal medyadaki dışişleri bakanı, MİT müsteşarı ve askeri yetkililerin konuşması olarak iddia edilen ses kaydıyla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü bildirilmiştir.” denildi.

ERDOĞAN DİYARBAKIR’DAN CEVAP VERDİ!

Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan Suriye görüşmesinin kaydının internete düşmesini “Ahlaksızlık, adilik, alçaklık ve namussuzluk” olarak değerlendirdi.
Diyarbakır mitinginde konuşan Erdoğan “Pensilvanya ihanet içinde. Bakın bugün YouTube’a yine bir şey düşürdüler. Dışişleri Bakanlığı’nda ulusal güvenliğimizle ilgili, Suriye’deki Süleyman Şah türbesiyle ilgili görüşme yapılıyor; yine bu görüşmeyi YouTube’a düşürüyorlar. Bu ahlaksızlıktır, adiliktir, alçaklıktır, namussuzluktur. Bunların inine gireceğiz. Şu hale bak ya, bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis yapıyorsun?” dedi.

DAVUTOĞLU: SAVAŞ İLANI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise  “Bu ülkenin başbakanının, dışişleri bakanının, bakanlarının, MİT müsteşarının telefonunu dinleyenler duysun. Bu milletin istikbalini kimseye çiğnetmeyeceğiz” dedi. Davutoğlu, daha sonra Ispartalılar Konağı’nda basın toplantısı düzenledi:  “Türkiye’nin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin en üst düzey güvenlik kriz masası ile ilgili olarak tahsis edilmiş bir ses kaydı yayınlandı. Bu ses kaydının muhteviyatıyla ilgili herhangi bir yoruma ihtiyaç duymuyoruz. Tahrip edilmiş yönleri var. Açık bir siber saldırıdır. Devletin ve aziz milletimize yönelik olarak bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Daha önce de Suriye’ye giden TIR’lara yönelik operasyon yapıldı. Bu tür saldırıların Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir savaş ilanıdır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler açık bir şekilde bir vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’nin korunmasına dönük çalışmalarımıza sekte vurmak istemektedirler. Açık casusluk faaliyetini andıracak tarzda yapılanlar, gerekli görülen her türlü tedbir alınmak suretiyle bu saldırıyı yapanlar en şiddetli şekilde cezalandırılacaklar ve faaliyetler akamete uğratılacaktır.” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim