• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Ankara'da patlama: 28 ölü 61 yaralı

Ankara'da patlama: 28 ölü 61 yaralı
Ankara'nın en işlek caddelerinden olan Kızılay Harp Okulu yakınında askeri servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı kilometrelerce öteden duyulurken, çıkan dumanlar Ankara'nın tamamından gözüktü.

Ankara'da askeri servis aracı geçişi sırasında patlama oldu. Patlamanın İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta gerçekleştirdiği belirtiliyor. 

Genelkurmay Kavşağı yakınlarında askeri servis araçlarına saldırı düzenlendiği, 3 servis aracının yandığı ilk gelen bilgiler arasında.

ANKARA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

İlk gelen bilgiler bir servis aracının patladığını birçok servis aracının yandğını, yaralı askeri personel olduğunu gösteriyor.

Olay yerinde çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ankara'daki patlama sonrası çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

DAVUTOĞLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Davutoğlu, patlama sonrası ilk açıklama geldi. Davutoğlu, 'Patlama bilgisi geldi, bakacağız' dedi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: ALÇAKÇA VE KALLEŞÇE SALDIRI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

ÖMER ÇELİK: TERÖR HAİNLİĞİNİ GÖSTERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçaklığını ve hainliğini bir kez daha gösteriyor" dedi. Polis, bölgede yeni bir patlama olasılığına karşın çevredekilere "Uzaklaşın" uyarısı yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim' dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, (Ankara'daki patlama) Lanetliyoruz. Hele hele insan haklarıyla ilgili tasarıyı görüştüğümüz bir anda böyle bir patlamayla karşı karşıya kalmak çok üzücü. Lanet olsun bu insanlara, bunları gerçekleştirenlere; kim nasıl ne şekilde yaptıysa' dedi. 

SAĞLIK BAKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada 14 hastanede 25 kişinin hayatını kaybettiği 61 kişinin yaralı olduğu bilgisini paylaştı. Müezzinoğlu ayrıca, hastanelerde kan ihtiyacı olmadığı bilgisini verdi.

25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 61 KİŞİ YARALI

Ankara’da meydana gelen saldırı sonrası yapılan açıklamaya göre, 25 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

ankarada-patlama-ilk-goruntuler-0.jpg

ankarada-patlama-ilk-goruntuler-1.jpg

ankarada-patlama-ilk-goruntuler-2.jpg

ankarada-patlama-ilk-goruntuler-3.jpg

ankarada-patlama-ilk-goruntuler-4.jpg

ankarada-patlama-ilk-goruntuler-5.jpg

ankarada-patlama-1.jpgankarada-patlama-2.jpg

ankara-patlama_1.jpg

ankara-2.jpg

ankara-patlama-1.jpg

ankara-1patlama.jpg

DENİZ HABER AJANSI

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim