• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ankara’da Karla Mücadele Çalışmaları

Ankara’da Karla Mücadele Çalışmaları
Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün gece başlayan ve yoğun şekilde devam eden kar yağışına karşı 110 bulvar ve 5 bini aşkın caddede karla mücadele...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dün gece başlayan ve yoğun şekilde devam eden kar yağışına karşı 110 bulvar ve 5 bini aşkın caddede karla mücadele çalışması yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 709 araç ve vardiyalı çalışan 2 bin 500 personelle yapılan çalışmalarla özellikle merkezde ana arter ve caddelerin trafiğe kapanmaması için yoğun mücadele veriliyor. Karla mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, ana arter, bulvar ve caddelerin trafiğe açık tutulması için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, "Kar yağışının dün geceden beri devam etmesi nedeniyle karla mücadele araçlarımız, temizledikleri caddelerin tekrar karla kapanması nedeniyle aynı caddelere birkaç kez girmek durumunda kalıyor. Özellikle kar koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkan araçlar ya kayarak ya da kayıp kaza yaparak yolu kapatarak yolların trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Bu da karla mücadele eden araçlarımızın o caddeye girişini engelleyerek gecikmelere neden oluyor. Vatandaşlardan ricamız, kar koşullarına uygun lastikli araçlarla trafiğe çıksınlar veya toplu taşıma araçlarını tercih etsinler" dedi.

Üçpınar, merkez ilçelerin yanı sıra çevre ilçeler ve köy yollarında da karla mücadele çalışmaları yapıldığını belirterek, "Şehrin kuzey ve batı kesimlerinde Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül ve Nallıhan'da yaklaşık yarım metreyi bulan kar yağışına karşı köy yollarına kadar karla mücadele çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Karla ve buzlanmayla mücadele için dün geceden sabaha kadar Ankara genelinde 5 bin ton tuz kullanıldığını belirten Üçpınar, kar yağışının devam ettiğini belirterek, vatandaşların mağdur olmaması ve ana arter ve caddelerin trafiğe açık tutulması için karla mücadele çalışmalarının 7/24 devam edeceğini bildirdi.

Ana arter, bulvar ve caddeleri trafiğe açık tutmak için çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kaldırımların da kardan temizlenmesi için çalışmalar yapıyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, yaya güvenliği için cadde ve bulvarlardaki kaldırımlar, meydanlar, alt geçitler, üst geçitler, hastane acil girişlerinde kar temizliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan özellikle yayaların yoğun olarak bulunduğu önemli merkezlerde kaldırım temizleme çalışmaları sürdürülüyor.

Ankara’da Karla Mücadele Çalışmaları

Ankara’da Karla Mücadele Çalışmaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim