• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Sütcü’den ATO’ya Ziyaret

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Sütcü’den ATO’ya Ziyaret
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın vergi verenleri arasında ATO'nun 150 bin üyesinin de bulunduğunu belirterek, "Devlet...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın vergi verenleri arasında ATO'nun 150 bin üyesinin de bulunduğunu belirterek, "Devlet iş yapabilme ortamı sağladığı sürece biz çalışmaktan mutluyuz" dedi.

ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütcü'yü makamında ağırladı. 22-28 Şubat tarihleri arasında 27.'si düzenlenen Vergi Haftası nedeniyle vergi ödev ve yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükelleflere teşekkür ettiklerini kaydeden Sütçü, ATO Başkanı Bezci'ye "Şahsınızda Ankara'daki üyelerinize, vergi verenlere minnet duygularımızı ifade etmek üzere sizi ziyaret ettik" dedi.

Memur kenti olarak bilinen Ankara'nın son dönemde sanayi ve ticaret kenti haline dönüştüğünü ve vergi gelirlerinin yüzde 12'sinin Ankara'dan toplandığını bildiren Sütcü, devlet hizmetlerinin de toplanan vergilerle sağlandığını söyledi. Akşam haber bülteninde askeri eğitimin ardından bir askerle yapılan röportajı izlediğini anlatan Sütcü, "Asker diyor ki "Devletimiz bize çok iyi bakıyor." Devletin gücü vergi verenlerdir. Yani sizler vergi veriyorsunuz, buradaki asker "Devletim bana çok iyi bakıyor" diyor. Hastaneye gidiyor insanlar tedavi görüyor, röportaj izliyoruz. "Allah razı olsun devletimizden. Beş yıldızlı otel gibi yerlerde tedavi görüyorum. Bunların hepsini devlet karşılıyor" diyor. Nasıl oluyor? Devlete ödenen vergilerle oluyor. Bu vergi verilmezse kamu hizmetleri durur. Sizin katkınız çok büyük" diye konuştu.

Son 16 yılda her yıl vergi rekortmenleri listesinde yer alan ATO Başkanı Bezci de, çalışmak dışında bir yöntem bilmediklerini ve çalışmaktan dolayı da büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Devletin iş yapabilme ortamı sağladığı sürece özel sektörün çalışmak, üretmek ve istihdam sağlamak isteyeceğini kaydeden Bezci, "Topraklarımız, ülkemiz varsa bizler varız ve çalışmalarımızı da büyük bir mutlulukla sürdürürüz" dedi.

"MALİYE BAKANLIĞI MÜKELLEF HAKLARI BAKANLIĞI GİBİ ÇALIŞIYOR"

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Maliye Bakanlığı'nın tüm çalışmalarının mükelleflerin daha kolay iş yapabilmesine yönelik olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Sayın Bakanımız çalışırken hep işleri kolaylaştırma çabasında. Tanımasanız bakanlığın başındaki (M) harfini maliyenin değil mükellefin harfi sanırsınız. Mükellef hakları bakanlığı gibiyiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim