• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Ankara Üniversitesi’nden Saç Dökülmesine Karşı Nano-teknolojik Çözüm

Ankara Üniversitesi’nden Saç Dökülmesine Karşı Nano-teknolojik Çözüm
Ankara Üniversitesi'nde, nano-teknolojik yöntemlerle geliştirilen saç bakım kremi saç dökülmesini bir haftada durduruyor.

Ankara Üniversitesi'nde, nano-teknolojik yöntemlerle geliştirilen saç bakım kremi saç dökülmesini bir haftada durduruyor.

Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, araştırmacılarının, nano-teknolojik yöntemlerle geliştirdikleri sağ bakım ürünü gün yüzüne çıkıyor. 1,5 yıldır yaklaşık bin 500 denek üzerinde başarı ile denenen nano-teknolojik saç bakım kremi eczane raflarında yer almaya başlıyor. Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde geliştirilen teknoloji, organik bitki özlerinin etkin şekilde saç dökülmesine ve zayıflamış saçları tekrar güçlendirmeye yarıyor.

Nanomaks Ar-Ge Direktörü Dr. Sezen Demirtaş, kendi ürettikleri teknoloji ile bazı bitki özlerini aktif hale getirebildiklerini ve bu bitki özlerinin deri altında kollagen üretimini tetikleyebildiğini gösterdiğini ifade ederek, "Bizim kendi ürettiğimiz özel makinelerle nano-teknolojik yöntemlerle bitki özlerini aktif hale getirerek yeni formülasyon geliştirdik. Burada saç bakım kremi adında ürettik. Kel bir insanın saçın bir mercekle bakarsanız, köklerinin yerinde durduğunu görebilirsiniz. Bizim geliştirdiğiniz yöntem de deri altına bir mesaj gönderiyoruz ve kolojen üretimini tetikliyoruz. Yaşla beraber azalan kolojen döngüsü hızlanmaya başlıyor. Kişinin gençliğinde ki seviyelere çıkıyor. Gençliğindeki ve çocukluğundaki saçları ne vaziyetteyse aynı duruma yavaş yavaş geliyor" diye konuştu.

Kremi kullandıktan kısa bir süre sonra etkisinin görüleceğini kaydeden Demirtaş, bu yeni yöntem olan nano-teknolojik yöntemlerle saç dökülmesine karşı hızlı bir çözüm olacağını söyledi.

Aynı yöntemlerle tırnak bakım kremini de ürettiklerini anlatan Dr. Demirtaş, "Tırnak sonuçları çok daha hızlı kremi sürdükten sonra faydasını bir gün içerisinde etkili olabiliyor" dedi.

Piyasaya kısıtlı sayıda ürünle çıktıklarını belirten Dr. Demirtaş, kullanıcı tarafından ilgiyle karşılanması durumunda bile yeni ürünlerin piyasaya çıkmasının bir süreç olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim