• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ankara Üniversitesi'nde eylem

Ankara Üniversitesi'nde eylem
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Kur'an toplantısı düzenleyen öğrencilere saldırısı iddiası protesto edildi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde toplanan bir grup, "Müslüman Hanımlar Topluluğu" isimli öğrenci grubunun fakültenin mescidinde Kur'an-ı Kerim okuduğu için "Yurtsever Kollektif" isimli grup tarafından hakaret ve saldırıya maruz kaldığı iddiasıyla eylem yaptı. Tekbirler eşliğinde "İbadet hakkımız engellenemez", "İslam ümmeti, kabul etme zilleti", "Cebeci'de terör istemiyoruz" şeklinde slogan atan grup, "Hayaller özgürlük, hayatlar vandalizm", "Kargaşadan huzura, barış için itidale" yazılı dövizler açtı. 
Kendisini "Kardeşlik Meclisi" olarak nitelendiren grup adına basın açıklaması yapan bir öğrenci, "Bugüne kadar Müslüman öğrencilerin sözü ve öfkeyi israf etmeyen vakur duruşları karşısında azgın ve şımarık azınlığın şiddetine sabırla tanık olduk. Devam eden bu süreçte Müslümanlar olarak öğrenci haklarından ve sosyal haklardan asgari düzeyde de olsa istifade edemedik. Kampüs içerisinde sosyal etkinliklerde bulunma, afiş asma, bildiri dağıtma gibi olağan öğrenci haklarından istifade etme teşebbüslerimiz ise her defasında şımarık grupların şiddetiyle engellendi" dedi.

"MİSLİYLE MUKABELEDE BULUNMAKTAN İMTİNA ETMEYECEĞİZ"

Oysa bu taleplerin öğrenci ve genç olmanın tabiatından kaynaklandığını belirten öğrenci, "Son hadisede parolası özgürlük, müfredatı ise hukuk olan bir okulda özgürce etkinlik düzenlemek isteyen 'Üniversiteli Hanımlar', özgürlüğü dilinden düşürmeyen fakat ona zerre kadar katkısı ve saygısı bulunmayan grupların saldırısına uğradı. Gelinen noktada kampüs nüfusunun ciddi çoğunluğunu teşkil eden Müslüman öğrencilerin talep ve şikayetleri aşikardır ve bu talep ve şikayetlere kayıtsız kalmak sosyolojik bir realitenin inkarından ibaret kalacaktır. Müslüman öğrencilerin uygun ve nezih bir mescit, üniversite imkanlarından eşit düzeyde faydalanma ve sosyal haklarda denklik talepleri ivedilikle karşılık bulmalı. Varlığı inkar edilen, en masum talepleri dahi makes bulmayan Müslümanlar olarak yakın veya uzak gelecekte kimliğimize ve değerlerimize yönelecek herhangi bir saldırıda barışın ve özgürlüğün namusunu kurtarmak bize düşerse misliyle mukabelede bulunmaktan imtina etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Bir süre slogan atan grup, olaysız dağıldı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim