• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Ankara Tren Garı kavşağında patlama: 86 kişi öldü

Ankara Tren Garı kavşağında patlama: 86 kişi öldü
Ankara'daki tren garı kavşağında iki büyük patlama meydana geldi. Patlamada 80 kişi öldü 186 kişi ise yaralandı.


DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük  terör saldırısı olarak kayıtlara geçen saldırıda Sağlık Bakanı Müezzinoğlu acı bilançoyu açıkladı: 86 ölü, 186 yaralı.

SAAT 10:00 SIRALARINDA MEYDANA GELDİ

Bugün öğlen saatlerinde yapılacak ‘Emek, barış, demokrasi’ mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi.

SAAT 12:00 – İLK AÇIKLAMA İÇİŞLERİ’NDEN

İçişleri Bakanlığı’nda saldırı ile ilgili yapılan açıklamada; 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin de yaralandığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:
“10.10.2015 tarihinde 12:00-16:00 saatleri arasında, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09:30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve Ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz”

SAAT 14:30- SAVCI: ÖLÜ SAYISI 61′E ÇIKTI!

Olaydan sonra patlama yerinde inceleme yapan Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Necip Cem İşçimen ve Hüseyin Şahin ile terör olaylarına bakan 5 savcı saat 15.00 itibarıyla ölü sayısını 61 olarak belirledi.

Mitingi düzenleyen sendikalarda görevli iki Avukat da bazı cesetlerin teşhisi için Savcılarla birlikte olay yerindeki incelemeye katıldılar. Avukatlar inceleme sonrası SÖZCÜ’ye yaptıkları açıklamada ‘’Maalesef ölü sayısı artıyor. 17’si hastanelerde 44’ü de olay yerinde olmak üzere, şu anda 61 vatandaşımız can verdiği tespit edildi’’ dediler.

SAAT 15:30 – SAĞLIK BAKANI: 86 ÖLÜ 186 YARALI

Hain saldırıya ilişkin son açıklama ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Müezzinoğlu “Saldırıda 86 kişi öldü, 186 kişi yaralandı” dedi.

4 AMBULANS OLAY YERİNDE VARDI, TOPLAMDA 56 AMBULANSLA MÜDAHALA EDİLDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olay sonrası yapılan müdahale ile ilgili de bilgi verdi. Müezzinoğlu “Sağlık Bakanlığı olarak bize çağrının geldiği 10:04 itibariyle 10:08′de ambulanslar harekete geçmiş ve 10:11 itibariyle 21 ambulansımız vakalara ulaşmıştır. Olay yerinde zaten 4 ambulans görevliydi. Onlar ilk anda müdahalede bulundu. Toplamda 56 ambulansla müdahale yapıldı” dedi.

ADLİ TIP’TA CESET KOYACAK YER KALMADI

Öte yandan olay yerinden alıan cesetler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsilere derhal başlandığı öğrenildi. Ancak Ankara Adli Tıp cenaze kapasitesi dolduğu için Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde ek Adli Tıp Merkezi oluşturuldu. Hastanelerde bulunan cenazelerin de otopsi için burada toplanacakları öğrenildi.İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan da takviye doktor geldiği öğrenildi.

“İKİ CANLI BOMBA ŞÜPHESİ”

Yetkililer kesin olmamakla birlikte iki canlı bomba üzerinde durduklarını açıkladı. Olay sırasında parçalanan canlı bombaların kimliğini tesbit edebilmek için polis ve adli tıp görevlileri yaklaşık bin 500 metre alana yayılan ceset parçaları arasında kopan parmak aradı. Parmaklardan alınan izleri polis kayıtlarında eşleşirse canlı bombaların kimlikleri tespit edilebilecek.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim