• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ankara Saldırısında 9 Numaralı Ceset 2. Bombacı mı?

Ankara Saldırısında 9 Numaralı Ceset 2. Bombacı mı?
Ankara'da saldırısında savcılık yetkilileri, 9 numaralı erkek cesedinin yakınlarının çıkmadığını belirtti. Bu kişinin 2. bombacı Özgür Ünsal olduğu iddiası var.

Ankara Kızılay Meydanı'nda 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırının, 17 Şubat'ta Merasim Sokak'taki saldırı gibi PKK bağlantılı olduğu tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bombalı araç saldırısıyla ilgili soruşturmada, saldırganın kimliğini kesinleştirdi. Olay yerinde bir kopmuş el, iki kopmuş ayak ve bir bilek parçası bulundu. Kopmuş el parçasından ve MOBESE görüntülerinden saldırının Balıkesir'de dört kişi ile birlikte "PKK üyesi olmak ve propagandasını yapmak" suçundan firari olarak yargılanan Seher Çağla Demir tarafından yapıldığı anlaşıldı.

2. TERÖRİSTE AİT PARMAK İZİ

Saldırıyı iki teröristin gerçekleştirdiği iddiası konusunda ise önemli bir bulguya ulaşıldı. Olay yerinde uyuşturucudan kaydı bulunan, Özgür Ünsal'ın parmak izine ulaşıldı. Ünsal'ın da Zonguldak nüfusuna kayıtlı olduğu anlaşıldı. Ünsal'ın ailesinin Ankara'da olduğu öğrenildi.

9 NUMARALI CESET

Otopsi için Adli Tıp'a getirilen tüm cesetlere önceki gece numara verildi. Savcılık yetkilileri, 9 numaralı erkek cesedinin yakınlarının çıkmadığını belirtti. Savcılık, bu kişinin ikinci saldırgan olabileceğini değerlendiriyor.

KADIN CANLI BOMBANIN SEHER ÇAĞLA DEMİR OLDUĞU KESİNLEŞTİ

Saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in kopan parmağının, yolun karşı şeridindeki bir mazgalın kenarında bulunduğu belirtildi. Savcılığın talimatıyla 1992 doğumlu, Kars Kağızman ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Demir'in Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğlisi'nde oturan ailesinden DNA örneği alındı. DNA örneklerinin eşleştiği anlaşıldı. Böylece saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin Demir olduğu resmen kesinleşmiş oldu.

"CENAZESİNİ KABUL ETMİYORUM"

Demir'in, Balıkesir Üniversitesi'ne 2012'de kayıt yaptırdığı belirtildi. Demir'in babası C.D.'nin 2013'te kızının kayıp olduğuna ilişkin polise başvurduğu öğrenildi. Baba D.'nin ifadesinde "Böyle bir olaya karışmışsa cenazesini de kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim