• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Ankara saldırısı sonrası İstanbul da alarma geçti!

Ankara saldırısı sonrası İstanbul da alarma geçti!
Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybetmesine 61 kişinin de yaralanmasına neden olan kanlı saldırı sonrası İstanbul Emniyeti de alarma geçti. İstanbul Valisi Vasip Şahin: ''Önlemleri en üst düzeye çıkardık'' açıklamasında bulundu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye’de açıklamalarda bulundu. Şahin saldırıyla ilgili İstanbul olarak, aldığımız önlemleri en üst düzeye çıkardık" dedi.

Vasip Şahin Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybetmesine 61 kişinin de yaralanmasına neden olan bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısıyla ilgilikonuştu.

TERÖR HUZURUMUZA KASTETMİŞ DURUMDA

"Ankara’da kaybettiğimiz 28 vatandaşımıza rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Son zamanlarda terör bütün çeşitleriyle ülkemizin ve coğrafyamızın sükununa, barışına kastetmiş durumda. Sadece bölgesel değil global dünyanın tamamını ilgilendiren bir sorun haline gelmiş durumda. Ülkemiz bundan doğrudan etkilenen ülkelerin en önemlilerinden birisi" dedi.

ÖNLEMLERİ ÜST DÜZEYE ÇIKARDIK

Vali Şahin İstanbul’da güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardıklarını belirterek, "İstanbul olarak hem ülkemizin, hem bölgemizin en önemli kentlerinden birisi olarak bu konuda aldığımız önlemleri en üst düzeye çıkardık. Daha önceki yaşadığımız olaylardan edindiğimiz tecrübeler olsun, aldığımız istihbarat ve bilgilerden yola çıkarak her konuda azami derecede dikkatli ve tedbirliyiz" diye konuştu.

VATANDAŞLARA SÜKUNET ÇAĞRISI

Vatandaşları sükunet çağrısı yapan Vali Şahin, "Tüm vatandaşlarımızı sükunet ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Terörün asıl amacı vatandaşları paniğe sevk ederek toplumda bir kargaşa, bir korku ortamı oluşturmaya çalışmaktır ki buna şimdiye kadar İstanbullular da milletimiz de gelmedi.

DİKKATLİ OLMAK DURUMUNDAYIZ

Bundan sonra da dikkatli olmak durumundayız. Bu tedbirli olamadan hayatımızı devam ettirelim anlamına gelmez. Bizler güvenlik güçleri, polisimiz, jandarmamız bu konuda gece gündüz gayretli çalışıyorlar. Milletimizi polisimize, jandarmamıza, istihbaratımıza yardımcı olmaya devam etsinler.

ONLARA FIRSAT VEMEMELİ

Birbirimizle olan dayanışmamızı, kardeşlik hukukumuzu dünden çok daha fazla geliştirmek ve dünden çok daha fazla birbirimize bağlanmak zorundayız. Aksi takdirde üzerimizde oyun oynamak isteyen odakların ekmeğine yağ sürmüş oluruz" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim