• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Ankara kulislerini sallayacak sır görüşme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile kendi kurmaylarının bile haberi olmadan yemekte görüştü.
Kılıçdaroğlu dış ilişlerden sorumlu genel başkan yardımcısına bile haber vermemesi dikkat çekti. Görüşme, kulislerde "dolaylı mesaj" olarak algılandı.
Taraf Gazetesi'nde yer alan habere göre Ankara'daki bir otelde 2,5 saat süren basına kapalı, baş başa görüşmede gündemdeki siyasi gelişmeler ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtemel ABD ziyaretinin ele alındığı konuşuldu. Buluşma sonrası bir açıklama yapılmadı.
 
CHP Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yemekte kendisinin olmadığını, yemekten de haberinin bulunmadığını söyledi. Emekli büyükelçi ve İstanbul Osman Korutürk de yemeğe katılmamıştı. Ankara kulislerinde acaba dış politikada iki tecrübeli ve önemli isim yemekte bulunmadığına göre "Acaba CHP Genel Başkanı'nın başdanışman olarak atadığı İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın bu organizasyonda var mıydı" sorusu akla geldi. Ancak Ayaydın da "yemekten haberdar olmadığını" söyledi.
 
Kılıçdaroğlu'nun 2,5 saatlik yemeğe yanında dil bilen bir danışmanla gittiği kulislerde konuşulurken, CHP genel merkezi yurt dışı ilişkiler bölümünden herhangi bir tercümanın yemekte bulunmadığı ifade edildi. Yemeğin bu kadar gizli tutulması önerisinin Kılıçdaroğlu'ndan mı yoksa ABD Ankara Büyükelçisi'nden mi geldiği bilinmiyor.
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD gezisi "planlandığı düzeyde temas organizasyonu sağlanamadığı" gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti.
 
BÜYÜK BİR AYRICALIK
 
Ricciardone, Kemal Kılıçdaroğlu ile yediği yemeğe ilişkin değerlendirme yaparken, "Kılıçdaroğlu ile akşam yemek yemek, büyük bir ayrıcalık ve zevkti.
 
Her demokratik ülkede olduğu gibi benim de bir büyükelçi olarak anamuhalefet partisi lideri ile yemek yemem normal bir olay" dedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun olası Washington ziyaretinde kimlerle görüşeceği konusunda ise ABD'deki siyasi sistemin Türkiye'den farklı olduğunu kaydeden Büyükelçi, "Bizde sizinki gibi parlamenter sistem yok. Dolayısıyla bir anamuhalefet partisinden söz etmek de pek mümkün değil. Ancak eminim, Kongre'den pek çok kişi Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek isteyecektir" diye konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim