• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Bahçıvanlık Kursu Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Bahçıvanlık Kursu Başladı
ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen "Bahçıvanlık Kursu'nun bu yılki birinci dönem dersleri...

ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen "Bahçıvanlık Kursu'nun bu yılki birinci dönem dersleri başladı.

Yoğun talep üzerine kontenjanın 500'e yükseltildiği bahçıvanlık kurslarında, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nda yeni yapılan Çevre ve Peyzaj Akademisi binasında 5 günlük teorik eğitimlere başlandı.

Çevre bilgisi, bitki koruma, budama teknikleri, salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi farklı konularda 16 dersin verildiği bahçıvanlık kurslarında, teorik eğitimin ardından, kursiyerlere Büyükşehir Belediyesi yeşil alanları ve seralarında 5 günlük pratik eğitim verilecek. Kurslar, 3 dönem halinde düzenlenecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Uygulama Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bahçıvanlık kursunun açılış töreninde konuşan Bitkisel Üretim ve Uygulama Şube Müdürü Melih Türkcan, "123 yeni bahçıvan adayımızla, yeni dönem ilk derslerine başlıyoruz. Kursların faydalı olması için buradaki uzman eğitmenlerimizi dikkatle dinleyin ve kendi bildiğiniz konuları, kapının dışında bırakarak girin. Eğitmen arkadaşlarımızın verdiği bilgiler sonucu alacağınız sertifikayla, toprağı daha bilinçli şekilde kullanacaksınız" diye konuştu.

"ÇOĞUNLUĞU, HOBİ AMAÇLI GELİYOR"

Aralarında doktor, avukat, bürokrat, ev hanımı, işçi gibi toplumun her kesiminden kişilerin de bulunduğu kursiyerlerin büyük çoğunluğu, kurslara hobi amaçlı katılsa da meslek edinmek ve sertifika almak için gelen kursiyerler de bulunuyor.

Kurslardan memnun kalıp bilgilerini taze tutmak amacıyla birkaç kez katılan bahçıvan adayları, çevrelerini güzelleştirmek için kursların artırılması gerektiğini söyledi.

Avukatlık yapan Zekeriya Selçuk, toprağın geçmiş yıllardan beri ilgi alanına girdiğini belirtirken,"Kursa, yeni yapacağım bahçede, bu bilgiler ışığında kendimi ve bilgilerimi desteklemek için katıldım" dedi.

Emekli doktor Cemal Ensert, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelere de yer vermesinin çok güzel bir hizmet olduğunu belirterek bilgilerini, edineceği bir bahçede uygulayacağını söyledi.

74 yaşındaki emekli Zekeriya Gündüz de kursa ikinci kez katıldığını kaydederek, "Doğayı, ağacı çiçeği seviyorum ve bu sevginin önüne geçilmiyor. Bilgilerimi taze tutmak amacıyla ikinci defa geldim. Çok faydalı bir kurs, gönül istiyor ki bütün Ankaralılar katılsın" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Bahçıvanlık Kursu Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Bahçıvanlık Kursu Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim