• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Ankara Barosu'ndan Balgat'taki ek adliye binasına tepki

Ankara Barosu'ndan Balgat'taki ek adliye binasına tepki
İş ve ticaret mahkemelerinin Ankara Adliyesi'nin Balgat semtindeki ek binasına taşınmasına bazı avukatlarlar tepki gösterdi.

İş ve ticaret mahkemelerinin Ankara Adliyesi'nin Balgat semtindeki ek binasına taşınmasına bazı avukatlarlar tepki gösterdi. Ek bina önünde toplanarak protesto açıklaması yapan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Toplantılar, yaptık, bizi kimse dinlemedi. Şu an her şey ortada, bu garabet binanın içinde güvensiz bir ortamda Ankara Adliyesi Ticaret ve İş Mahkemelerini buraya taşıdı. Taşındığı ilk gün hakimlerin de aralarında bulunduğu 10 kişi asansörde mahsur kaldı." dedi.

Adalet Bakanlığı'nın 2015 yılının sonlarına doğru merkez adliye binasının parçalanarak yeni bir adliye binası dedikodularını çıkarttığına işaret eden Hakan Canduran, bunun üzerine Adalet Bakanı ve Müsteşarı ile görüştüklerini belirterek, şunları anlattı: "Binanın yapılacağı, kiralanacağı konusunda söylemlerde bulunuldu. Biz detayını öğrenmeye çalıştık, ama yeterince bilgi verilmedi. Bir oldubitti ile adalete yakışmayan bir binaya Adalet Bakanlığı, Ankara Adliyesini bölerek taşıdı. Bu bina adliyeye uygun değil. Binanın nasıl olması gerektiği konusunda Çevre Plancılar Odası'ndan plan istedik."

Ankara Barosu olarak toplantılar yaptıklarını ancak kendilerini kimsenin dinlemediğini ifade eden Canduran, "Şu an her şey ortada, bu garabet binanın içinde güvensiz bir ortamda Ankara Adliyesi Ticaret ve İş Mahkemelerini buraya taşıdı. Taşındığı ilk gün hakimlerin de aralarında bulunduğu 10 kişi asansörde mahsur kaldı. Bu binada ısıtma sistemi yeterince çalışmıyor, binada telefon, internet çalışmıyor. UYAP erişimi mümkün değil. Duruşma salonları ışık almayan, penceresi olmayan yerlere taşındı. Bu binada vatandaşın duruşmasını bekleyeceği yer yok. Bu binada avukatın bekleme yapacağı odalar 3-5 kişinin sığamayacağı kadar küçük ve en ücra kalmış noktalarda." şeklinde konuştu.

"GÜVENLİĞİ YOK, ALTINDA SUCUK RESTAURANTI VAR"

Adliye binası girişinde güvenlik olmadığına da dikkat çeken Baro Başkanı Hakan Canduran, şöyle devam etti: "Bugün güvenliği olmayan, altında sucuk restaurantı bulunan bir binada, 13. katının kaçak yapıldığı bir binada, otoparkının bile duvarla örüldüğü bir binada adalet hizmeti verilmesi konuşuluyor. Böyle bir şey mümkün değil. Avukatlar, vatandaşlar hizmet alamıyor. Biz Ankara Barosu olarak belki de meslektaşlarımızla konuşacağız burada hizmet vermeme kararı alacağız. Başka çaremiz kalmadı. Artık mutabakat içinde bu binanın kullanılmaması için elimizden geleni yağacağız, adalet hizmetinin bölünmemesi için elimizden geleni yapacağız." açıklamasında bulundu.

Ankara Barosu'ndan Balgat'taki ek adliye binasına tepki

Ankara Barosu'ndan Balgat'taki ek adliye binasına tepki

Ankara Barosu'ndan Balgat'taki ek adliye binasına tepki

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim