• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Ankara Barosu Başkanı Canduran: Ülkede adalete güven sarsılmıştır

Ankara Barosu Başkanı Canduran: Ülkede adalete güven sarsılmıştır
Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Türkiye'de adalete olan güvenin sarsıldığını söyledi.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Türkiye'de adalete olan güvenin sarsıldığını söyledi. Türkiye'de adaletin hızı ve niteliğinin düştüğünü kaydeden Canduran, "Bilinmelidir ki; Türkiye'de ve dünyada bizden önceki meslektaşlarımızın yıllar içerisinde elde ettikleri kazanımların geri alınması, azaltılması ve örselenmesi çabalarına hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz. Hep birlikte mesleğin ve dolayısıyla vatandaşın kazanımlarını koruyacağız ve ilerleteceğiz." dedi.

Ankara Barosu tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı'nın açılış konuşmasını Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran yaptı. Ankara Barosu Başkanı Canduran, 2000 yılından beri Türk hukuk dünyasında gerek içtihatlar, gerekse doktrin için önemli bir yapı taşı haline gelen Ankara Barosu Hukuk Kurultayları'nda pek çok hukuki konunun, uluslararası örnekleri ile de karşılaştırılarak büyük bir dikkat ve özenle masaya yatırıldığını söyledi.

Askeri darbeler, 1982 anayasası, fikri mülkiyet hakları, ceza hukukundaki gelişmeler, tüketici hukukunun doğuşu ve gelişmesi gibi birçok konunun, kurultay kapsamında tartışıldığını ve irdelendiğini dile getiren Canduran, "Ancak maalesef barolar ve avukatların, hukuk doktrininin gelişimi, ülkede adaletin tesisi ve yargının saygınlığının arttırılması için göstermiş olduğu bu çaba ve özen, aynı şekilde karşılık görmemiştir. Avukatların yargının asli ve kurucu unsuru olduğu, hakim ve savcı meslektaşlarımız başta olmak üzere, mevcut ve önceki siyasal iktidarlar tarafından kabul edilmek istenmemiştir." ifadelerini kullandı.

"ÜLKEDE ADALETE GÜVEN SARSILMIŞTIR"

Canduran açıklamasını şu şekilde tamamladı: "Evet ülkede adalete güven sarsılmıştır. Adaletin hızı ve niteliği düşmüştür. Ancak bu nedenle karamsarlığa kapılmayacak, vazgeçmeyecek, pes etmeyecek ve geri adım atmayacak bir meslek grubu varsa o da avukatlardır. Avukatların meslek örgütü barolardır, Barolar Birliği'dir. Bilinmelidir ki; Türkiye'de ve dünyada bizden önceki meslektaşlarımızın yıllar içerisinde elde ettikleri kazanımların geri alınması, azaltılması ve örselenmesi çabalarına hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz. Hep birlikte mesleğin ve dolayısıyla vatandaşın kazanımlarını koruyacağız ve ilerleteceğiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim