• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi, Avukat Umut Kılıç'ı tahliye etti

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi, Avukat Umut Kılıç'ı tahliye etti
Bir mülakat esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "faşist" dediği iddiasıyla tutuklanan avukat Umut Kılıç tahliye edildi.


Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı Avukat Umut Kılıç hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı alenen hakaret' suçlarından hazırlanan iddianame kabul edildi. Mahkeme, tutuklu bulunan Kılıç'ın, tutuksuz yargılanmasını kabul ederek, tahliyesine karar verdi.

Adli Yargı Hakim ve Savcılık Sınavı'nın yazılı aşamasından sonra mülakata katılmak üzere Ankara gelen Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı avukat Umut Kılıç, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret' suçlarından dolayı tutuklanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Muharrem Ürgüp, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Vedat Ali Tektaş, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Feyzullah Taşkın, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rıfat İnanç ve Adalet Akademisi Üyesi Eyüp Sarıcılar müşteki olarak gösterildi.

Hakaret içeriğinin fikir özgürlüğünde yer almasının bu hakkın özüne ve ruhuna uygun bulunmadığı belirtildiği iddianamede, şeref ve haysiyet kavramının kişiye toplum tarafından verilen değerlerin tümünü ifade ettiği vurgulandı. İddianamede ayrıca şüpheli tarafından alenen söylenen 'hırsız, katil' ibarelerinin düşünce açıklama ve düşünceyi yayma özgürlüğü dışında salt hakaret içeren ibareler olduğu vurgulandı. İddianamede Kılıç'ın kurul üyelerine söylediği sözlerin onur, şeref ve saygınlığı rencide eder nitelikte olduğunun açık ve net olduğu ifade edildi. İddianamede ayrıca Kılıç için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 24 Nisan 2015'te bakan olurlu kovuşturma izni alındığı belirtildi. İddianameyi kabul eden Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi Kılıç'ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim