• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Anka Kuşundan İlham Alarak Dernek Kurdular

Anka Kuşundan İlham Alarak Dernek Kurdular
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yeni kurulan ANKA Kadınlar Girişimciler Dernek Üyeleri Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar'ın daveti üzerine Hanönü...

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yeni kurulan ANKA Kadınlar Girişimciler Dernek Üyeleri Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar'ın daveti üzerine Hanönü İlçesinde Kadınlara yönelik Girişimcilik semineri düzenledi.

Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu toplantı salonunda düzenlenen seminere Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar'ın eşi Zeynep Uçar, Hanönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Birgül Yılmaz, ANKA Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Öznur Car, Yönetim Kurulu Üyeleri Esra Hazan, Gülcan Sarısoy, Handan Doğmuş, Feriha Sarısoy, Esin Hazan, Ayşe Kılıç, Burcu Tuncay, İlçede faaliyet gösteren Özel Maden şirketi temsilcisi Gönül Tuncer ve Hanönü'lü kadınlar katıldı.

Taşköprü ANKA Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Öznur Car yaptığı açıklamada, "Anka Kuş'undan aldığımız güç ve ilhamla başladığımız bu serüvende büyük işler başaracağımıza inanıyoruz. Kendi ayaklarımız üzerinde durma cesaretimizi, efsanevi Anka Kuş'unun gizemi ile simgeleştirdik. Çünkü Anka Kuşu, herkesin peşinde koştuğu, yüksek yerleri mesken tutan ve kimseye muhtaç olmadan ayakta kalmayı başarabilen bir kuş türüdür" dedi.

Dernek Başkanı Öznur Car, "8 Mart kadın günlerinde herkes karanfil dağıtıyor dağıtılan karanfiller yerlere atılıyor, bir lavanta kesesini insanlar kızının çeyizine koyar, erkekler arabalarına asar ama atmazlar diye düşündük. Belediyenize geldik sağ olsun Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar bizi çok güzel ağırladı. Derneğe üye olmaktan çekinmeyin. İstanbul'da Kastamonu Günleri yaptık çok güzel tavsiyeler ve tepkiler aldık diye konuştu.

Car,ANKA Sanatı Kadın Derneği olarak 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında pastalar yapalım çocuklara hediye edelim dedik. Çocukları çok mutlu ettik. Taşköprü'de Pompeipolis antik kenti var onun kalıbını biz özel kalıpla çıkarttırdık ve tekstil uyguladık yastık yaptık fular yaptık, fark oluşturursanız inanınki fark ediliyorsunuz. Kültürüne sahip çıkan bir dernek olursanız korkmazsanız yılmazsanız çok güzel bir talep görüyor. Ayrıca Ordudan fındık çuvalı getirtirdik bunlardan çantalar yaptık o çantalarda çok güzel talep gördü, bizim her şeyimiz organik kusursuz el işi yapıyoruz. Taş baskılar yaptık. Bodrum'a gittik ve orada turist gibi ürün tanıttık. Siz gitmezseniz kimse sizin ayağına gelmez siz kendinizi tanıtacaksınız yapacaksınız yaptığınızdan emin olacaksınız. Gittik ve çok güzel tepkiler aldık. El ele verirsek Gönül birliğimizi verirsek ama bıkmadan yılmadan önümüzün açılacağından eminim. İşimizi severek yapıyoruz, eşlerimizden para istemedik, kiramızı da veriyoruz çocuklarımıza hediye alabiliyoruz, kendi paramızla bir şeyler olmaya başladı. Neden sizin de olmasın biz inandık başardık sizlerde başarabilirsiniz bu potansiyeli sizde görüyorum hepinize çok Teşekkür ederim" diye konuştu.

Anka Kuşundan İlham Alarak Dernek Kurdular

Anka Kuşundan İlham Alarak Dernek Kurdular

Anka Kuşundan İlham Alarak Dernek Kurdular

Anka Kuşundan İlham Alarak Dernek Kurdular

Anka Kuşundan İlham Alarak Dernek Kurdular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim