• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Anız yakarken 8 bin fidanı kül ettiler

Anız yakarken 8 bin fidanı kül ettiler
Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Yeni Çepni köyünde anız yangınının ormanlık alana sıçraması sonucu yaklaşık 8 bin fidan yandı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Yeni Çepni köyünde anız yangınının ormanlık alana sıçraması sonucu yaklaşık 8 bin fidan yandı. Orman İşletme Şefi, anız yakarken 8 bin fidanı kül eden vatandaşların duyarsızlığına tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Yeni Çepni köyü Balçık Sırtı mevkiinde anız yakmak isteyen vatandaşlar yaktığı ateş ağaçlandırma sahasına sıçradı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine Bozüyük ve Bilecik'ten 3 adet orman arasöz sevk edilirken, yangın yarım saat içerisinde kontrol altına alındı.

Bozüyük Orman İşletme Şefi Sabri Satış, yangın ihbarı üzerine olay mahalline giderek söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından ağaçlandırma sahasındaki yaklaşık 8 bin adet karaçam ve sedir fidanlarının yandığını üzülerek gördüklerini söyledi. Özellikle hem anız yakıp yangına sebep olan hem de yangının ormanlık alana sıçraması sonrasında hiçbir şey olmamış gibi çalışmalarına devam eden duyarsız vatandaşlara sitem etti. Orman İşletme Şefi Satış, "Yeni Çepni Köyü Balçık Sırtı mevkiinde anız yakmak isteyen vatandaşlarımız alevlerin ormanlık alana sıçramasıyla 3 hektarlık ağaçlandırma sahasında yer alan yaklaşık 8 bin adet 5 ile 20 yaşları arasındaki fidanların yanmasına sebep oldular. Bir de hiçbir şey olmamış gibi duyarsız bir şekilde tarlalarını sürmeye devam ettiler. Konuyla ilgili olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerekli çalışmalar yapılarak yangına sebep olanlar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Bu fidanlar kolay yetişmiyor. Bu fidanlar ormanlar bizim. Ben bu konuda vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Anız yakarken 8 bin fidanı kül ettiler

Anız yakarken 8 bin fidanı kül ettiler

Anız yakarken 8 bin fidanı kül ettiler

Anız yakarken 8 bin fidanı kül ettiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim