• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Anıl: ”Sanayiye Eğitimli Kadrolar Gerekiyor”

Anıl: ”Sanayiye Eğitimli Kadrolar Gerekiyor”
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, iş dünyasının en önemli meselesinin eğitimli iş gücü olduğunu söyledi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, iş dünyasının en önemli meselesinin eğitimli iş gücü olduğunu söyledi.

Uludağ Üniversitesi (U.Ü) İnegöl Meslek Yüksel Okulu'nun akademik kadrosunu ağırlayan Başkan Anıl, ülke sanayiinin ara teknik eleman konusunda yaşadığı sıkıntıların meslek yüksekokulları ile önemli ölçüde giderildiğini vurgulayıp, bu kurumlara daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi. Anıl, "Küreselleşme olgusu ile birlikte iş hayatının artan ihtiyaçlarını karşılayacak elemanları eğitim kurumlarından özellikle de üniversitelerin ilgili bölümlerinden ve yüksekokullarından beklemekteyiz" dedi.

Mesleki ve teknik eğitimin iş dünyasının talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri ile çok yakın bir ilişki ve iş birliği içerisinde bulunulması gerektiğine vurgu yapan Anıl, "Bu okullarımızda yetişen öğrencilerde mesleki yeterliliklerin sağlanması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Özellikle meslek yüksekokullarındaki eğitimin sürekli olarak güncelliğini koruması ve öğretim elemanlarının yeterli piyasa tecrübesine sahip olması özel bir önem arz etmektedir" diye konuştu.

Anıl, İTSO'nun İnegöl'de eğitime her vesileyle çeşitli katkıları olduğuna vurgu yaparak, bu çerçevede İnegöl Meslek Yüksekokulu'na da ellerinden gelen desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette konuşan İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper de, toplam 10 farklı bölümde yaklaşık 3 bin öğrencileri olduğunu söyledi. Alper, İnegöl'ün üretim merkezi olması sayesinde mezun olan öğrencilerin kolayca iş bulabildiğini bu yüzden okullarının tercih edildiğini belirterek, "Bu manada, İnegöl ekonomisine yön veren İTSO ile yakın iş birliği yapmak istiyoruz. Sizlerden gelecek talepler ve kurumumuza vereceğiniz destekle daha donanımlı öğrenciler yetiştirmek azmindeyiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim