• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Anıl: “İnşaat Sektörü Ekonominin Lokomotifi”

Anıl: “İnşaat Sektörü Ekonominin Lokomotifi”
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, inşaat sektörünün ekonomiyi hareketlendiren en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, inşaat sektörünün ekonomiyi hareketlendiren en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Sadık Gülerer ile birlikte İnegöl Müteahhitler Derneği'ne (İMDER) iade-i ziyarette bulundu. İTSO heyetini İMDER Başkanı Fahrettin Baykan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Metin Anıl, 5 yıllık bir geçmişi bulunan İMDER'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini söyledi.

İTSO'daki 20 meslek komitesi arasında iki komitenin inşaat sektörünü temsil ettiğini belirten Metin Anıl, inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu dile getirdi. İnşaat sektöründeki dinamizmin, hareketliliğin, o bölgenin ekonomisine hareket getirdiğini ifade eden Başkan Metin Anıl, "Bir bölgede inşaat sektörü hareketliyse, canlıysa ekonomisi hareketli olur. Bu canlılık, kazancı, kârı, istihdamı, kısaca diğer çalışma alanlarını da olumlu etkiler. İTSO olarak bu sektörü çok önemsiyoruz" diye konuştu.

"İNEGÖL KUZEYE DOĞRU BÜYÜMELİ"

Anıl, İnegöl'ün sanayi ve konut yatırımlarının çok hızlı geliştiği bir ilçe olduğuna da dikkat çekti. Nüfus, ekonomik potansiyel ve coğrafi mevkii sebebiyle ilçenin hava kirliliği ve trafik meselesiyle karşı karşıya olduğunun bir kez daha altını çizen Anıl, İnegöl diye tabir ettikleri mevcut İnegöl'ün kendi sınırları içinde korunması ve daha fazla büyütülmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Anıl, mevcut bölgede tadilat ve kentsel dönüşüm çalışmaları yapılması gerektiğini, büyümenin ilçenin kuzeyine doğru, Alanyurt ve Akhisar taraflarını kapsaması gerektiğini savundu. Anıl, konuşmasında TOKİ'nin ilçede yürüteceği çalışmalarda da işi İnegöllü müteahhitlere vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İMDER Başkanı Fahrettin Baykan da, derneğin 5 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Baykan, üyelerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesi yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını, önümüzdeki dönemde müteahhitler odası kurulması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti. İTSO yönetimine verdiği destek için teşekkür eden Baykan, "İTSO'nun bize desteğini sürdürmesi çok önemli. Manevi olarak bizim yanımızda olması, derneğimize güç katacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim