• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Anıl, Eco Ccı Sanayi Ve Yatırım Komitesine Başkanlık Yapacak

Anıl, Eco Ccı Sanayi Ve Yatırım Komitesine Başkanlık Yapacak
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO CCI) Sanayi ve Yatırımlar Komitesi 22 Aralık 2015 (bugün) Ankara'da TOBB'da toplanacak.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO CCI) Sanayi ve Yatırımlar Komitesi 22 Aralık 2015 (bugün) Ankara'da TOBB'da toplanacak. Komite Başkanı ve İTSO Başkanı Metin Anıl, toplantıda üye ülkeler arasında karşılıklı iş birliği konusunda yapılacakların konuşulacağını söyledi.

1982 yılında Türkiye, İran, Pakistan arasında kurulan 1992 yılında da Azerbaycan ve Orta Asya Cumhuriyetleri (Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan) dâhil olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (ECO CCI) toplantısı Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merkez binasında başladı. Teşkilatın ECO CCI Sanayi ve Yatırımlar Komitesi Başkanı ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, 22 Ocak 2015 tarihinde yapılacak komite toplantısında üye ülkeler arasında iş birliklerinin konuşulup bölgenin daha aktif hale gelmesi için gerekenlerin konuşulup karara bağlanacağını söyledi.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Metin Anıl, dünyada bölgesel ticaretin öneminin arttığı bir süreç yaşandığını söyledi. Anıl, bu gayeye yönelik kurulan ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 11 üyeli Ekonomik ECO CCI'nın daha aktif hale getirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Başkan Anıl, yarın (bugün) yapılacak toplantıda komite olarak üye ülkeler arasında sanayi ve yatırım alanında yapılacakları masaya yatıracaklarını söyledi.

İSTİKRAR VE GÜVENLİK ÖNEMLİ

Metin Anıl, bölgenin zenginleşmesi için yapılacakların yanı sıra istikrar ve güvenliği için atılması gereken adımların değerlendirileceğini de vurguladı. Dünyanın yeniden şekillendiği bir süreç yaşandığına dikkat çeken Anıl, "21. yüzyılda 20. yüzyıldan farklı olarak bilim ve teknoloji daha da önemli hale geldi. Buna ek olarak hızla azalan enerji kaynaklarının israf edilmeden insanlığın hizmetine sunulması ve çevresel etkilerin asgariye aza indirilmesi gerekiyor. Toplantı bahsettiğim konuların değerlendirilmesi açsından da büyük önem taşıyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim