• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Andy O’Boyle: Oyuncularda onur, özveri, şeref, hırs, ahlak gibi değerler önemli

Andy O’Boyle: Oyuncularda onur, özveri, şeref, hırs, ahlak gibi değerler önemli
Antalya'da gerçekleştirilen "Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı" Avrupa'nın dünya ünlü futbol kulüplerinden tam not aldı.

Antalya'da gerçekleştirilen "Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı" Avrupa'nın dünya ünlü futbol kulüplerinden tam not aldı. 2 gün süren konferansta katılımcılar futbol bilimindeki en yeni yaklaşımları paylaştılar, kişiye özel antrenmandan oyuncuların karakter gelişimine dek önemli bilgiler aktardılar.

Dünyada en çok sevilen ve taraftara sahip olan sporların başında gelen futbol, teknolojiden psikolojiye en yeni gelişmelerden nasibini alıyor. Acıbadem Sports'un Barcelona'dan Milan'a Arsenal'den Manschester United'a dünyanın dev kulüplerinin katılımıyla Antalya Belek'te gerçekleştirdiği "Uluslararası Futbol Bilimleri Konferansı'nda hem futbolda en yeni teknolojiler paylaşıldı hem de son yıllarda sporcu sakatlanmalarının önüne geçmek ve performansı artırmaya yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu.

ARSENAL'DAN BEN ASHWORTH: UYKU VE BESLENMEYE DİKKAT

Manchester United'dan Robin Thorpe yaptığı açıklamada, "Birçok takımın elit konuşmacısı ve özellikle Avrupa'dan çok fazla antrenörün olması çok önemli. Aynı sektördeki insanlarla farklı takımların bir araya gelmesi ve bilgisini paylaşması önemli katkılar sağlayacaktır." derken, İngiltere'nin bir başka köklü takımı Arsenal'den Ben Ashworth de açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Türk futbolunda kullanılan en yeni teknolojilerin de burada tecrübe edilmesinin futbola destek olacağını düşünüyorum. Dev takımları bir araya getiren bu konferansın dünya futboluna büyük kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Ben futbolda özellikle uyku ve sağlıklı beslenmenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum."

"YEDİĞİNDEN İÇTİĞİNE, KARAKTERİNDEN YAŞAM ŞEKLİNE HER ŞEY DEĞERLENDİRİLMELİ"

Zirvede konuşan Barcelona'nın fizyoterapisti Xavier Lida Cot ise yaptığı açıklamada, "Sakatlıkları önlemek için sadece futbolcunun sahada yaptıklarını bilmek değil, onun ne yediğini, nelerle uğraştığını, ailesinin nasıl olduğunu, ne durumda olduğunu, ne tarz bir yaradılışa sahip olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir." vurgusu yaptı.

Futbolun her geçen gün değişmesi nedeniyle sistemlerin de yenilenmesi gerektiğini, bu nedenle bu tür konferansların çok büyük önem taşıdığını belirten Xavier Lida Cot, "Buraya gelirken bu kadar yoğun katılım olacağını ve bu kadar iyi bir organizasyonla karşılaşacağımı tahmin etmiyordum. Beklentimin çok ötesinde gerçekleşti ve bu nedenle buradan çok faydalanmış ve çok mutlu şekilde ayrılacağım." dedi.

MİLAN'DAN BRUNO DOMİNİCİ: OYUNCUYU BİLMEK KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Zirveye katılan dünya devi Milan'dan Bruno Dominici de veri toplamanın önemine işaret ederek, "Sadece deneyimlerimiz ve gözlemlerimizden yola çıkarak karar vermemek çok önemli. Örneğin oyuncu yorgunsa ne kadar yorgun olduğu, bu oyuncunun ne kadar süreyle çalışıp da yorulduğu gibi gerçekçi sayısal veri toplayıp onun üzerinden kararlar vermek gerekiyor." dedi.

Dominici, oyuncuları uzun yıllar sahada boy gösterebilen Milan'ın bu sırrı için de "Her şeyden önce oyuncuyu bilmek ve bu anlamda veri toplamak kritik önem taşıyor. O nedenle birçok oyuncu 40'lı yaşlarına kadar bizim kulübümüzde kalıyor. Oluşturduğumuz aile, başarı ortamı da oyuncuların uzun süre bizimle kalmak istemesinde çok önemli bir etken." yorumunda bulundu.

Futbol zirvesine tam not veren Dominici, dünya devlerinin bir araya gelerek son gelişmeleri paylaşmasının çok önemli olduğunu da vurguladı.

PORTO'DAN PAULO NOGA: PORTO'NUN KAYGISI AİLEDİR

Avrupa'nın sayılı kulüplerinden Porto'nun Akademi Direktörü Paulo Noga, Porto sistemini anlattığı konuşmasında, "Porto'nun kaygısı ailedir. 18 yaşındaki çocuklar Porto'nun yeni koçları, sonraki dostları, sonraki taraftarları olacaktır." dedi.

Geçmişi hiç unutmayıp geleceğe tutku, hırs ve hassasiyetle yaklaşmak gerektiğini vurgulayan Paulo Noga, "Şehri de kulübe entegre etmek istiyorum. Bizim küçük çocuklarımızı evine götüren şoför bile işine tutkuyla bağlıdır. İyinin en iyisini istiyoruz." diye konuştu.

Paulo Noga, sakatlanmaların önlenmesinin de uyku ve beslenmeyle yakından alakalı olduğunu küçük yaşlardan itibaren futbolculara aşıladıklarını söyledi.

SEVİLLA'DAN CARLOS OTERO: FUTBOLCUYA ÖZEL ANTRENMAN YAKLAŞIMI

İspanya'nın önemli ekiplerinden biri olan Sevilla'dan Carlos Otero da, felsefelerinin her zaman "çalışmak, çalışmak, çalışmak" olduğunu belirterek sakatlanmayı önlemede de iyi bir hazırlık sürecinin son derece önemli olduğunu söyledi. Bir futbolcunun performansını iyileştirmenin en iyi yolunun, vücudunun iyi hazırlanması ve yorgunluğunun giderilmesi olduğunu söyleyen Carlos Otero, şöyle konuştu:

"Söz konusu olan makine değil insan. İyi uyudular mı, iyi dinlendiler mi, psikolojik sıkıntıları var mı, bize gelmeden önce psikolojileri nasıldı? Bunların hepsi bir bütün olarak ele alınmalı. Her futbolcunun antrenmanının kişiye özel yaklaşımlarla ele alınması gerekir. Bir futbolcuya uyguladığınız yöntemi başkasına uygulayamazsınız. Bütün takım için aynı çalışmayı yapamazsınız. Bazı futbolcular o gün yorgunluğuna bağlı olarak zıplama çalışması bile yapmamalıdır."

LİVERPOOL'DAN ANDY O'BOYLE: KARAKTER GELİŞTİRME PROGRAMIMIZ VAR

İngiltere'nin Avrupa'daki en başarılı kulüplerinden Liverpool'dan Andy O'Boyle de oyuncuların karakteri, kişisel ve psikolojik gelişimi için geliştirme ve yetiştirme programları olduğunu söyledi.

Kişisel programlar tatbik ettiklerini ve bu konuda ünlü bir psikiyatri uzmanı ile çalıştıklarını belirten Andy O'Boyle "Onur, özveri, şeref, hırs, ahlak gibi değerleri yerleştirmeye çalışıyoruz oyuncularımıza." dedi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim