• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

'Anayasa Mahkemesi'ne karşı olmak, devlet düzenine başkaldırıdır'

'Anayasa Mahkemesi'ne karşı olmak, devlet düzenine başkaldırıdır'
Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını...

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Vecdet Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını tanımadığını söylemesine tepki gösterdi. Öz, "Bir cumhurbaşkanına, bir başbakana bu tür fevri çıkışlar asla yakışmaz. Çünkü biz devletiz. Cumhuriyet geleneğinden gelen, anayasal devlet düzeni geleneğinden gelen bir devletiz. Biz aşiret değiliz. Anayasa Mahkemesi'ne karşı olmak, devlet düzenine başkaldırıdır." dedi.

AP Genel Başkanı Vecdet Öz, Cihan Haber Ajansı (Cihan) Genel Müdürü Faruk Akkan'ı ziyaret etti. Partilerinin politikasından bahseden Öz, Cihan'ın çalışmaları hakkında bilgi edindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını tanımayacağını söylemesini değerlendiren Vecdet Öz, "'Sayın Cumhurbaşkanı'nın yaptığı açıklamada "biz anayasaya, mahkemeye her şeye karşıyız" diyor. Bu düzene başkaldırıdır, son sözdür bence. Çok yanlıştır. Anayasal devlet olmakla anayasalı devlet olmak farklıdır. Biz anayasal bir devletiz. Hazırlanmış anayasalı bir devlet haline getirmeye çalışıyorlar. Dikta edilmiş tek adam devleti oluşturmaya çalışıyorlar. Bu Türkiye için çok tehlikelidir. Biz dış düşmanlardan değil, içerideki bu organizasyonlardan korkmak zorundayız. Anayasa çalışmaları hiçbir partinin de milletinde vakıf olmadığı bir hadisedir." şeklinde konuştu.

"Anayasa Mahkemesi'ne karşı olmak demek anayasal devlet düzenine başkaldırmak demektir." diyen Öz, "Kanunun, devletin verdiği karar yanlış da olabilir. Siz bunları tadil etmek zorundasınız, partilerin de desteğini alarak… Parlamento bunun için kurulmuştur. Bir cumhurbaşkanına, bir başbakana bu tür fevri çıkışlar yakışmaz asla. Çünkü biz devletiz. Cumhuriyet geleneğinden gelen, anayasal devlet düzeni geleneğinden gelen bir devletiz. Biz aşiret değiliz." ifadelerini kullandı.

'ANAYASA MAHKEMESİ'NİN YANINDAYIZ'

Anayasa Mahkemesi'nin devletin en üst mahkemesi olduğunu belirten Vecdet Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kanun, adalet bizim için önemli. İlk önce devletin başı riyaset makamı bu kanunlara itibar edecek ki millet etsin. Milletin kanunlara bağlı olmasını bu açıklamadan sonra nasıl beklersiniz? Anayasa Mahkemesi devletin en üst mahkemesidir. Yargıtay, Danıştay en üst mahkemesidir. Bunlar en üst karar mercileridir. Bunların fikriyatına siz karşı olursanız o zaman devlet düzenine karşı çıkmış olursunuz. Devletin başı devlet düzenine karşı olursa o zaman "devlet başa kuzgun leşe" olur. Siz gayri yasal hadiselere kapı açmış oluyorsunuz. Bizler Anayasa Mahkemesi'nin yanındayız. Adalet Partisi olarak Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bütün kararların yanındayız."

Cihan

'Anayasa Mahkemesi'ne karşı olmak, devlet düzenine başkaldırıdır'

'Anayasa Mahkemesi'ne karşı olmak, devlet düzenine başkaldırıdır'

'Anayasa Mahkemesi'ne karşı olmak, devlet düzenine başkaldırıdır'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim