• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop:

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop:
Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, yeni anayasanın Türkiye için tarihi zaruret haline geldiğini söyledi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, yeni anayasanın Türkiye için tarihi zaruret haline geldiğini söyledi. Diğer siyasi partilerin anayasa konusundaki yaklaşımlarını değerlendiren Şentop, "Bakkaldan alışveriş listesiyle bir şey ısmarlamıyorsun" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa İl Temsilciliği'nin düzenlediği "Yeni Türkiye'de Gençlik" söyleşisine katılan Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, yeni anayasanın siyasetçilerin, siyasi partilerin yaklaşımlarının ötesinde Türkiye için tarihi zaruret haline geldiğini söyledi. Parlamento ve partiler olarak bu tarihi zaruretin gereğini yerine getirmekle mükellef olduklarını ifade eden Şentop, "Yenisinin yapılmadığı sürece Türkiye'nin birinci gündemi yeni anayasa olacaktır. 1 Kasım seçim sonuçları yeni anayasayı Türkiye'nin gündemine yeniden taşıdı. Bir partide 300'ün üzerinde milletvekili sayısı, iktidar ve hükümet çağrışımının dışında yeni anayasaya bir atıf yapmaktadır" diye konuştu.

Seçimden sonra sadece AK Parti'nin değil diğer partilerin de yeni anayasayı telaffuz etmeye başladığını aktaran Şentop, "Partilerin kendilerine göre yaklaşımları var. 24. dönem parlamentosuna göre bugün siyasi partilerin yaklaşımları açısından daha iyi bir noktadayız. Yeni anayasa, siyasetçilerin, siyasi partilerin yaklaşımlarının ötesinde, Türkiye için tarihi zaruret haline gelmiştir. Parlamento ve partiler olarak bu tarihi zaruretin gereğini yerine getirmekle mükellefiz. Onu yapmadığımız takdirde millet bir şekilde yeni anayasayı yapacak bir parlamento oluşturur. Bu bence parlamentonun son şansı" dedi.

"BAKKALDAN ALIŞVERİŞ YAPMIYORUZ"

Uzlaşmayla, müzakereyle yeni anayasa yapma imkanı varken, siyasi partilerin yeni anayasayı yapması gerektiğini vurgulayan Şentop, aksi takdirde milletin 2019'da yeni anayasayı yapacak bir çoğunluğu parlamentoda oluşturacağını savundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilerleyen haftalarda yeni anayasayla ilgili siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğini ifade eden Şentop, "Siyasi parti liderlerinin kamuoyunda yaptıkları açıklamalara baktığımızda bu konuda onların da prensip olarak yeni anayasadan yana olduklarını görüyoruz. "Şu olursa olmaz', "şu olmamalı', "bizim kırmızı çizgimiz budur" gibi yaklaşımlar yanlış. Bakkaldan alışveriş listesiyle bir şey ısmarlamıyorsun. AK Parti size geliyorsa, kendi teklifiyle gelecektir. "İçinde bu olmasın, şu olsun" gibi talep olmaz. Sizin kendi talepleriniz vardır. Siz de onları söylersiniz. Ama biz getireceksek ne getireceğimize de biz karar veririz. Dolayısıyla bütün partilerin kendilerine göre birtakım düşünceleri, vazgeçemeyeceği şeyler olabilir. Bunlar konuşulur, tartışılır ve müzakere edilir" diye konuştu.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop:

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop:

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim