• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Anayasa Değişikliği Çalışmaları

Anayasa Değişikliği Çalışmaları
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 26. Dönem TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılması...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 26. Dönem TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dağılması ile ilgili olarak CHP'nin tutunduğu tavrın iktidarın işine geldiğini söyledi.

24. Dönem TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda Teknik Heyet Üyesi olarak görev yapan Mehmet Parsak, partisi tarafından 26. Dönem TBMM Anayasa Komisyonu ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda görevlendirilmişti. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 8 Ocak 2016 tarihli yazılı daveti ve bu davete TBMM'de bulunan 4 siyasi parti genel başkanının verdiği olumlu cevaplar sonucunda oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun ilk toplantısını 4 Şubat 2016 tarihinde yaptığını belirten Parsak, "26. Dönem TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, komisyon çalışma usullerinin masaya yatırıldığı 17 Şubat 2016 tarihli 3. Toplantısında CHP'nin Komisyonun adını düzenleyen birinci ve Komisyonun Görevini düzenleyen ikinci maddesi üzerindeki görüşlerindeki ısrarlı tutumu sonucunda TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman tarafından dağıtılmıştır" dedi.

"TÜRK MİLLETİNİN ANAYASA'DAN DAHA BÜYÜK SIKINTILARI VAR"

AK Parti'nin Anayasa'yı kendi keyfi çıkarları doğrultusunda değiştirme sevdasının sonraki dönemlerde de devam ettiğini iddia eden Parsak, "Türk milleti büyük ekonomik ve sosyal sıkıntılar içerisinde terör belası ile uğraşırken, Anayasanın değiştirilerek tüm bu sorunların aşılacağı, bütün sorunlarımızın Anayasa'dan kaynaklandığı fikri, birçok kanaldan Türk milletine kabul ettirilmeye çalışılmıştır. AKP Anayasayı milletin ihtiyaçlarını doğrultusunda değil kendi ihtiyaçlarına göre değiştirmek istiyor. Bu şekilde Türk milletinin gerçek talepleri ile alakası olmayan marjinal düşüncelerini legal bir zemine oturtmaya çalışıyor. AKP, Anayasa'ya uymak yerine Anayasa'yı kendisine uydurma yöntemini benimsemiştir. Aksayan ve değişmesi gereken yönleri olmakla birlikte 1982 Anayasası, milletimize değil, sık sık gömlek değiştirmeye alışmış AKP'nin kendi bedenine dar gelmektedir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim