• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Anastasiadis: Ankara, Akıncı'ya sınır çiziyor

Anastasiadis: Ankara, Akıncı'ya sınır çiziyor
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi vizyonuna sahip ilerici bir Kıbrıslı Türk...

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi vizyonuna sahip ilerici bir Kıbrıslı Türk olduğunu ancak sınırları da bulunduğunu söyledi. Rum lider, "Ankara, Akıncı'nın sınırlarını ne yazık ki müdahale ile belirliyor." iddiasında bulundu.

Anastasiadis, Bulgaristan temasları çerçevesinde Yunan İşadamları Konseyi tarafından onuruna verilen yemekte yaptığı açıklamada, Akıncı'nın sınırlarının ne yazık ki Ankara'nın müdahaleleriyle belirlendiği" iddiasında da bulundu. Rum lider, Türkiye'nin çözüm istediği şeklindeki açıklamalarının Akıncı'yı destekleyecek şekilde eyleme dönüşmesini umut ettiğini de vurguladı.

2006 yılında çözümün olabileceğini dile getiren Anastasiadis, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Esen Barh Eide'nin yıldızların aynı hizada bulunduğu şeklindeki ifadesini kullanmasam da, uluslararası toplumun çıkarları bu yönde hizadaymış gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

"TÜRK ASKERİNİN ÇEKİLMESİ KIBRISLI TÜRKLERİN SORUNU DEĞİL"

Anastasiadis, her iki tarafın da hassasiyeti ve kararlılığıyla ele alınması gereken sorunların bulunduğunu ve bunların Türkiye'nin katkısını gerektiren unsurlar olduklarını" belirterek, "Türk askerinin geri çekilmesi Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızın konusu değildir. 1960 garantilerinin kaldırılması ya da özellikle toprak düzenlemeleri Kıbrıslı Türk vatandaşlarımızın konusu değildir. Bunların üçü de Türkiye'nin konusudur." iddiasında bulundu.

Anastasiadis konuşmasında, "vizyonunun işgalden kurtulmak, yeniden birleşmek, barışçıl yaşam koşullarını yaratmak ve yüzyıllarca sağlanan bir Müslüman-Hıristiyan barışçıl yaşam modelini yaratmak olduğunu" belirterek "istemediği şeyin üçüncü tarafların (sözde) Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ya da Federal Kıbrıs Cumhuriyeti'nin iç işlerine karışmaları olduğunu" vurguladı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim