• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Anaokulu Müdiresi Hakkında Mobbing İddiası

Anaokulu Müdiresi Hakkında Mobbing İddiası
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde, görev yaptığı okulun müdiresi tarafından kendisine "mobbing" uygulandığı için psikolojik tedavi görmeye başladığını...

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde, görev yaptığı okulun müdiresi tarafından kendisine "mobbing" uygulandığı için psikolojik tedavi görmeye başladığını öne sürerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe veren öğretmenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İhsaniye Anaokulu'nda görevli öğretmen G.D., Okul Müdiresi T.K. hakkında İhsaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek şikayetçi oldu. Dilekçesinde sürekli olarak bayan olan okul müdürü tarafından "mobbinge" maruz kaldığını öne süren G.D., şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Görevime başladığım ilk günden bugüne kadar okul içerisinde bir çok sorunla karşılaştım. Müdüre hanımın idareci olarak üzerimizde kurmaya çalıştığı baskı bunlardan sadece bir tanesi. Okulumuzu ziyarete gelen öğretmenlerle bizleri tanıştırırken "bunlar da sizin gibi öğretmen" diyerek bizleri aşağılayan, Bakanlığın verdiği izinle seminerleri başka okulda aldım diye azarlayan. Ortaya çıkan her sorunu bize mal eden bir idareci ile çalışmanın gerginliğini sürekli yaşıyorum. Kronikleşen baş ağrılarım geçmeyince doktorum "psikologa veya nöroloji uzmanını görmesi lazım" dediğinde sorunu anladım ama çok geç oldu. Son olarak 25 Nisan 2016 tarihinde okul müdiremiz T.K., saat 09.30 civarında okulumuz öğretmenlerinden S.Ç.'yi sınıfıma göndererek toplantı yapmak için odasına çağırdı. S.Ç., ders saati esnasında öğrencilerimin tek başlarına kalmalarının uygun olmadığını söyledim. Müdüre hanım o esnada okuldan ayrılmak üzere olan öğrencimin velisi H.Ç.'nin sınıfta kalmasını ve benim toplantıya katılmamı söyledi. Velinin kabul etmesi üzerine öğretmen arkadaşlarım Ö.Ö. ve S.Ç. müdüre hanımın odasındaki toplantıya katıldım. Toplantı adı altında yapılan görüşmede müdüre hanım okulun işleyişi ile ilgili bir iki cümle söyledikten sonra lafı kişilik özelliklerime getirerek psikolojik problemlerimin olduğunu, sorunlu bir insan olduğumu, diğer öğretmenlerle bir sıkıntı yaşamadığını, benimle problemleri olduğunu söyledi. Bunun sebebi olarak ruh halimin bozuk olduğunu iddia etti. Bu okula atama ile isteyerek geldiğimi, kendisinin bu okula beni zorla getirmediğini, beni okulda istemediğini söyledi. "Okulumdan defol git" diyerek beni okuldan kovdu. Kendisine hiçbir söz söylemeden odadan ayrıldım."

"PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORUM"

Devam eden şikayet dilekçesinde G.D., yaşandığını öne sürdüğü olayları anlatmaya şöyle devam etti:

"Durumu eşime telefonla bildirdim. Eşim beni okuldan aldı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Psikiyatri Polikliniğine götürdü ve ilaç tedavisine başladım. Müdüre hanım bu ve benzeri davranışları daha öncede sergiledi. 23 Nisan gösterilerine gitmek için okuldan ayrılırken velilerimin ve öğrencilerimin önünde rencide edici tavırlarla ortada yanlış yapılan bir durum olmadığı halde beni azarladı. Müdüre hanım kutlamalardan hemen sonra eşime benim hakkımda söylemlerde bulunarak eşimi sözlü taciz etti ve aile huzurumu da bozdu. Müdüre hanım daha öncede şu an Akören Anasınıfı öğretmeni olan N.H.D.'yi bu tür söylemlerle taciz etti. Kendisine de "okulumdan defol git" dediğine bizzat duydum. Şu an Akören İlkokulu Müdüresi olan D.O.S., okulumuzda çalıştığı süre içerisinde yaşanan olaylara şahit olmuştur. Durumun tespiti için her iki öğretmeninde ifadesine başvurulmasını istiyorum."

MÜDİRE İDDİALARI KABUL ETMEDİ, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSE SORUŞTURMA AÇTI

Okul Müdiresi T.K. iddiaları yalanlarken bu ve buna benzer olayların yaşanmadığını öne sürerek G.D.'nin iddialarını kabul etmedi.

İhsaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sarıştaş ise şikayet dilekçesinin kendilerine ulaştığını ifade ederek, "Öğretmenimizin dilekçesi var, dilekçeyi dün verdi biz bununla ilgili görevlendirme yaptık, soruşturma devam edecek" dedi.

Anaokulu Müdiresi Hakkında Mobbing İddiası

Anaokulu Müdiresi Hakkında Mobbing İddiası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim