• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Anaokulu binasının çatısındaki yangının ardından

Anaokulu binasının çatısındaki yangının ardından
Zonguldak'ta dün özel bir okulun anaokulu binasında çıkan yangının ardından okul yönetimi açıklamada bulundu.

Zonguldak'ta dün özel bir okulun anaokulu binasında çıkan yangının ardından okul yönetimi açıklamada bulundu. Okul yönetimi, "Binanın çatı katındaki tesisatın dışarıdan gelen bir hayvan tarafından kemirilmesi neticesinde yangının çıktığını düşünmekteyiz" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ta dün sabah saatlerinde özel bir okulun anaokulu binasının çatısında yangın meydana geldi. Hızla büyüyen yangına olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın sırasında öğrencilerin binada olmaması büyük bir faciayı önledi. Yangının ardından tadilat çalışmasına başlayan okul yönetimi, basın açıklamasında bulundu. Kamuoyunda gerçek dışı beyanlara itibar edilmemesini vurgulayan okul yönetimi, tesisatta hiçbir eksikliğin olmadığını vurguladı.

Genel koordinatör Ali Fuat Soydaş ve anaokulu müdürü H. Naci Eyüpoğlu bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Okul yönetimi, velilerin dedikodulara ve gerçek dışı beyanlara itibar etmemelerini vurgulayarak, okulun eğitim-öğretime devamı için tüm tedbirlerin alındığını açıkladılar. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere okulumuzun anaokulu binasının çatısında dün sabah erken saatlerde üzücü bir çatı yangını ile karşı karşıya kaldık. 59 yıllık okulumuzun ilk binasında meydana gelen bu olay bizi ne kadar üzdüyse, hiçbir öğrencimizin yangına maruz kalmaması ve kimsenin burnunun dahi kanamaması bize teselli oldu. Okulumuzun 1958 yılında öğretime başladığı ve o tarihten bugüne kadar kesintisiz hizmet veren ilk binanın bizim için manevi değeri çok büyük. Bu binamız Milli Eğitim Bakanlığı'nın 18.10.1999 gün ve 34291 sayılı olurlarıyla önce anasınıfı, daha sonra Milli Eğitim'in 14.09.2012 gün ve 10283 oluruyla anaokulu olarak hizmet vermiştir. Dün sabah saat 07.40 tarihinde binanın çatısında ilk alev görülmüş ve derhal müdahale edilmiştir. Binanın çatı katındaki tesisatın dışarıdan gelen bir hayvan tarafından kemirilmesi neticesinde yangının çıktığını düşünmekteyiz. Hem tesisat ana panosunda termik manyetik şalter, hem de sayaç çıkışında termik manyetik şalterlerimiz mevcut olduğu gibi; bunlara ilave olarak tesisatta kaçak akım koruma rölesi ve yangın koruma şalteri bulunmakta ve W-otomatlarla tesisat korunmaktadır. Topraklama sistemi de dahil olmak üzere tüm tesisat eksiksiz durumdadır. Dışarıdan bir hayvan müdahalesi olmadan yangının çıkması mümkün değildir. Okullarımız gerek TED Genel Merkezi ve gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müfettişlerince düzenli olarak kontrol edilmekte ve İş Güvenliği Şirketi'nce de denetlenmektedir. Kamuoyundaki gerçek dışı dedikodu, yanlış yorum ve gerçek dışı iddialara itibar edilmemesi gerekmektedir. Eğitimin aksamaması için tüm tedbirler de okulumuzca alınmıştır."

Anaokulu binasının çatısındaki yangının ardından

Anaokulu binasının çatısındaki yangının ardından

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim