• BIST 9548.09
  • Altın 2486.498
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.4936
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, İstanbul’daki Anamurlularla proje değerlendirme toplantısı yaptı

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, İstanbul’daki Anamurlularla proje değerlendirme toplantısı yaptı
Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, İstanbul’daki Anamurlu hemşerileriyle bir araya geldi.

İstanbul Legacy Ottoman Hotel’de düzenlenen proje değerlendirme toplantısına İstanbul Vali Yardımcı Mustafa Ayhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Eski Kaymakamı ve İstanbul Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Mersin Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel ve İstanbul’da yaşayan Anamurlular katıldı.

Anamur Belediyesi Kültür Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler görevlisi Yaşar Yiğit, katılımcılara yönelik kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Yiğit’in konuşmasından sonra Anamur Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, muhteşem bir gösteri sundu. Birbirinden güzel ezgilerle İstanbul’da yaşayan Anamurluları mest eden Anamur Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, katılımcılardan tam not aldı.

Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından İstanbul’daki Anamurlular ile yapılan proje değerlendirme toplantısında Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, devam eden ve tamamladığı projeleri hakkında bilgiler verdi.

"Anamur dışında yaşayan Anamurlu hemşerilerimizin desteğini istiyoruz"

Başkan Türe, “Artık Anamur, 30-40 yıldır süren üvey evlât muamelesinden kurtulmalıdır. Anamur dışından yaşayan hemşerilerimiz gerçekten Anamur’a büyük bir özlem duyuyorlar. Bunu bende yaşadım. Turizm konusunda Anamur hak ettiği payı ne yazık ki, alamıyor. 

Devlet yatırımları Anamur’a gelmiyor. Yollarımız büyük sorun. Bu yollar kısa zamanda yapılmalıdır. Gümrük kapısı açılarak buranın aktif hale gelmesi sağlanmalıdır. Mamure Kalesi, Anemurium Antik Kenti, mağaralarımız atıl durumdan kurtarılarak turizme kazandırılmalıdır. 

Yerel yönetimler olarak büyük sorunlar yaşıyoruz. Kendi alanında etkin olup da Anamur dışında yaşayan hemşerilerimizin Anamur’a dönük projelerde bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Anamur dışında yaşayan hemşerilerimizin Anamur’a dönüp bir bakmaları lazım. Örneğin çevre ilçelerde bunlara birçok örnek verebiliriz. Çevre ilçelerden olup memleketinden uzakta yaşayan fakat kendi memleketine yatırım yapan ya da yardımcı olan çok sayıda örneği var. Neden Anamurlu hemşerilerimiz bu gibi yatırımları yapmasınlar? Neden Anamurlu hemşerilerimiz bize yardımcı olmasınlar? Anamur dışında yaşayan hemşerilerimizin bir ön ayak olması, bir katkıda bulunması açısından bizler için fikirleri önemlidir. Bunlar olacak şeylerdir. Yeter ki, elimizi taşın altına koyalım. Artık Anamur’un kaybedecek vakti yok” dedi. 

Başkan Türe, Sera City Projesi’ne açıklık getirdi

Sera City Projesi’ne de açıklık getiren Başkan Türe, “Sera City Projemiz ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Proje devam ediyor. Yapımcı firmanın maddi problemleri var. O yüzden projede bir gecikme söz konusudur. Belediyemize 9 milyon liralık bir katkı sağlayacak olan bu projenin devredilmesi ve diğer projelere destek için İstanbul da ki etkin ve yetkin yerlerdeki Anamurlu hemşerilerimizden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocamaz, “Anamur’a desteğimiz sürecek”

Toplantıya katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin projelerinin altına tek tek imza  atabileceğini belirtti. Kocamaz, “Anamur başta olmak üzere tüm ilçelerimizle koordineli ve uyum içinde çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu projelere desteğimizi sürdüreceğiz. Tabi yeni Büyükşehir yasasının hem merkezi belediyeye hem de ilçe belediyelerine birtakım zorluklar getirmiştir. Bu tür toplantılar salonlarda kalmayacaktır. Mutlaka bu toplantıların olumlu sonuçları olacaktır. Buna inancım tamdır” diye konuştu. 

"Bu tür toplantıların mutlaka faydası olacaktır"

İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan da, Anamurlular olarak eğitime gereken desteğin verilmediği özeleştirisinde bulundu.

İstanbul’da yaşayan Anamurluların bu tür toplantılara katılmasının çok faydalı olacağını dikkat çeken Ayhan, “Ben birçok yerde görevde bulundum. Anamur gerçekten çok muhteşem bir yer. Kendi memleketim diye söylemiyorum, hakikaten yürekten söylüyorum. Bana, “Alanya mı? Anamur mu?” diyor sorsalar, emin olunuz, Anamur derim. Bu tür toplantıların mutlaka faydasını zaman içerisinde Anamur Belediye Başkanımız Mehmet Türe görecektir. Anamur’da güzel şeyler oluyor. Her ne kadar 3 yıldır gidemesem de, basın aracılığıyla takip ediyorum. Anamur’un önü açık. Yeter ki, kenetlenelim. Bu güzel yere sahip çıkalım” diyerek Anamur dışında yaşayan Anamurluları duyarlı olmaya çağırdı.

"Anamur'u imar kirliliğine dönüştürmeyelim"

Anamur’un imar kirliliğine dönüştürülmemesi gerektiğine vurgu yapan Öğretim Görevlisi-Turizmci İ.Refik Baysal da, “Anamur gerçekten gördüğüm yerler içerisinde en güzel yerlerden biridir. Bu güzel kentin değerini bilelim. Anamur’u imar kirliliğine dönüştürmeyelim. Anamur Belediye Başkanımız Mehmet Türe’den ricamız, bu planlamaların çok iyi yapılmasını istiyoruz. Ülkemiz turizmden yıllık büyük bir gelir elde eden ülke konumunda. Anamur neden bugüne kadar bu turizm pastasından payına düşeni alamadı? Bu soruların cevabını bulmalıyız. Elimizi taşın altına koymamızın vaktinin geçmek üzere olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

İstanbul’daki Anamurlular proje değerlendirme toplantısı, konuşmaların ardından son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU

dsc_0082.jpg

dsc_0084-002.jpg

dsc_0096-002.jpg

dsc_0104-003.jpg

dsc_0152-002.jpg

dsc_0158-002.jpg

dsc_0183-001.jpg

dsc_0283-002.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim