• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Anamur 3. Tarım ve Gıda Fuarı Başladı

Anamur 3. Tarım ve Gıda Fuarı Başladı
Türkiye'nin en büyük ilçe fuarlarından biri olan ve yaklaşık 30 bin civarında ziyaretçi ağırlayan Anamur Tarım ve Gıda Fuarı, Tahsin Soylu Caddesi...

Türkiye'nin en büyük ilçe fuarlarından biri olan ve yaklaşık 30 bin civarında ziyaretçi ağırlayan Anamur Tarım ve Gıda Fuarı, Tahsin Soylu Caddesi Çamlı Kavşak'tan başlayan geleneksel fuar yürüyüşü ile başladı.

Anamur'da CNR Forum Fuarcılık organizasyonunda bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı'na bu yıl 100 firma katıldı. Anamurluların ilk gün büyük ilgi gösterdikleri fuarın açılışı öncesinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne, sivil toplum kuruluşları ve firmaların temsilcileri, Anamur Belediyesi Mehter Takımı, halk oyunları grupları, Anamur Belediyespor takımı oyuncuları, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün ardından saat 11.00'de Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Kapalı Fuar Merkezi'nde açılış töreni düzenlendi. Açılışa, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Gökçe ile çok sayıda davetli katıldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından dua okundu.

Açılışta konuşan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, 15 Temmuz darbe girişimine kalkışanları kınadı. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı'nın önüne bu yıl "uluslararası" ibaresi yazdırmaya hak kazandıklarını belirten Türe, CNR firmasının organize ettiği Türkiye'de tek ilçe fuarının Anamur Fuarı olduğunu söyledi. Fuarın, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut kısacası tüm Taşeli'yi temsil ettiğini ifade eden Türe, bu yıl Polonya Büyükelçiliği'nin de fuarda stant açtığını bildirdi.

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş de fuarın önemine değinerek, 13 ilçenin ve Mersin ilinin ziraat odası başkanlarının fuar için Anamur'da bulunduğunu kaydetti.

Anamur ile ticari faaliyetlerde bulunmak ve ticaret hacmini geliştirmek üzere Anamur'a yaklaşık 15 iş adamıyla gelen ve fuarda bir stant açan Polonya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki ise Anamur'da ticari ilişkilerini daha da arttırmak istediklerini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Serdar Gökçe de muzun yanında çilek, yer fıstığı, portakal ve narı ile ünlü Anamur'un Tarım ve Gıda Fuarı'nın tüm Mersin için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Konuşmalarının ardından plaket töreni gerçekleşti. Daha sonra da fuarın açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri, stantları gezerek firma temsilcilerine başarılar dilediler.

Anamur Tarım ve Gıda Fuarı 29 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 19.00'a kadar ziyarete açık olacak. Fuarın ilk iki saatinde ziyaretçi rakamı ise x-ray cihazı ölçümlerine göre 4 bin 630 oldu.

Anamur 3. Tarım ve Gıda Fuarı Başladı

Anamur 3. Tarım ve Gıda Fuarı Başladı

Anamur 3. Tarım ve Gıda Fuarı Başladı

Anamur 3. Tarım ve Gıda Fuarı Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim