• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Analizler Bu Proje İle Düzce’de Yapılacak

Analizler Bu Proje İle Düzce’de Yapılacak
Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT), bölgenin ihtiyacı olan analiz ve araştırmaların akredite...

Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT), bölgenin ihtiyacı olan analiz ve araştırmaların akredite ve sertifikalı olarak yapılabilmesi için proje geliştirerek Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'na başvurdu.

DÜBİT, Ziraat Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle geliştirilen proje yürürlüğe girdiğinde bölgede ihtiyaç duyulan ve en yakın İstanbul ve Ankara'da yaptırılabilinen analiz ve tahliller DÜBİT bünyesinde sertifikalı olarak yapılabilecek.

Proje teslim toplantısına DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez, Meclis Üyeleri Bilal Türkan ve Engin Er, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü DÜBİT Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, MARKA Düzce Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Pehlivan ve üniversiteden bazı görevliler katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş yaptı. Uğraş, DÜBİT'in hali hazırda yapmış olduğu çalışmalara ek olarak sertifikalı tahlil ve analiz işlemlerinin de yapılabilmesi adına MARKA'nın yapmış olduğu çağrıya istinaden Ziraat Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile istişarelerde bulunarak proje geliştirdiklerini ve projenin yürürlüğe girmesi durumunda birçok analiz ve tahlilin sertifikalı ve akredite olarak DÜBİT bünyesinde yapılacağını söyledi. Uğraş, "Yaptığımız çalışmalarda hali hazırda tek eksiğimiz akreditasyon ve bakanlık yetki belgeleri söz konusu olup, bu yılbaşı itibariyle bu konuda çalışmalara başladık. Hali hazırda çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda bölgemizin bağlı olduğu Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın yapmış olduğu çağrıya bir proje başvurusuyla ki bu akreditasyon kapsamındaki eksiklerimizi tamamlamak amacıyla bir proje başvurusuyla bunları tamamlama niyetindeyiz. Bugünkü amacımız da bu proje dosyasını teslim etmektir" dedi.

Uğraş'ın ardından söz alan DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez, "Biz de Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığında 8 tane ziraat odamızın da iştiraki olan bu projeye destek veriyoruz. Proje çok önemli bir proje. Laboratuarın öncelikle akredite olması gerekiyor. Bunu STK'larla beraber gerçekleştirebilirsek Düzce'ye önemli katkıları olacaktır. Başarılı bir proje olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıda son olarak konuşan DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, "Proje DÜBİT tarafından koordine edilmiş ve DTSO tarafından da desteklenmiş. DÜBİT'in akredite olup sertifikalı şekilde hizmet verebilmesi adına proje geliştirildi ve MARKA'ya teslim ediliyor. Bu proje kapsamında Düzce'de ihtiyaç duyulan Toprak, Gıda, Su ve benzeri analizlerin yapılabilmesi amaçlanıyor. Bu projeye MARKA destek verirse Düzce için önemli bir gelişme olacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan proje MARKA Düzce Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Pehlivan'a teslim edildi.

Analizler Bu Proje İle Düzce’de Yapılacak

Analizler Bu Proje İle Düzce’de Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim