• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Analig Badminton Çeyrek Final Müsabakalarına Bilecik Ev Sahipliği Yapacak

Analig Badminton Çeyrek Final Müsabakalarına Bilecik Ev Sahipliği Yapacak
2015-2016 sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Projesi kapsamında badminton çeyrek final müsabakalarına Bilecik'in ev sahipliği yapacağı bildirildi.

2015-2016 sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Projesi kapsamında badminton çeyrek final müsabakalarına Bilecik'in ev sahipliği yapacağı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ANALİG Projesi kapsamında düzenlenen yarışmalar sona ererken, çeyrek final müsabakalarına ise Bilecik ev sahipliği yapacak. Konu hakkında açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, ANALİG Badminton Çeyrek Final (bayan-erkek) müsabakalarının 12-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Bilecik'te düzenleneceğini belirtti. Yıldız, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Anadolu Yıldızlar Ligi" projesi kapsamında Badminton Çeyrek Final müsabakalarına ilimiz ev sahipliği yapacaktır. Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda hayata geçirilen ANALİG, 2015-2016 sezonu atletizm, basketbol, badminton, masa tenisi, taekwondo, cimnastik, hentbol, voleybol, judo, karate, yüzme ve işitme engelliler futbol branşlarında 81 ilden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilmişti. İlimizde gerçekleştirilecek olan ANALİG Badminton Çeyrek Final müsabakalarında 13 ayrı ilden 12 erkek takımı ve 12 bayan takımı olmak üzerek toplam 24 takım müsabakalarda ter dökecek. Müsabakalara katılacak olan takımlar Erkek Takımları, İstanbul Avrupa, Yalova, İstanbul Anadolu, Kocaeli, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Manisa, Eskişehir, İzmir, Muğla illeri katılacak. Bayan Takımı ise, Bursa, İstanbul Anadolu, Sakarya, Kocaeli, İstanbul Avrupa, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, Manisa, İzmir, Kütahya ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcular katılacak. Müsabakalar 12-14 Şubat tarihleri arasında Atatürk Spor Salonunda oynanacaktır. Bilecik'e gelerek ter dökecek olan tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. İlimizde yaşanacak olan bu güzel badminton şölenine tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim