• BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

“Analar ağlamasın diyenler, gençleri al bayrağa sarılı olarak mezara uğurluyor”

“Analar ağlamasın diyenler, gençleri al bayrağa sarılı olarak mezara uğurluyor”
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Dün analar ağlamasın diyenler, bugün her gün ama her gün 3-5 fidan gibi delikanlımızı al bayrağa...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Dün analar ağlamasın diyenler, bugün her gün ama her gün 3-5 fidan gibi delikanlımızı al bayrağa sarılı olarak mezara uğurluyor." dedi.

SP Genel Başkanı Kamalak, Ankara Kızılcahamam'daki ilçe başkanları kampında açılış konuşması yaptı. Son 4 yılda terör olaylarının bağıra bağıra geldiğini belirten Kamalak, şehit cenazeleri ve oluk gibi akan anaların gözyaşlarıyla Ortadoğu'da olup bitenlerin gözden kaçırılmaya çalışıldığını, sırf gündem olması için anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi gibi konuların ele alındığını savundu. Dün Çanakkale'de ehli küffara karşı omuz omuz omuza verip birlikte siper kazan ecdadın torunlarının bugün birbirlerine karşı hendek kazar hale geldiklerini söyleyen Kamalak, "Dün ehli küffara karşı silahlanan Müslümanlar, bugün gâvurların silahları ile birbirlerine karşı silahlanıyor. Çünkü Milli Görüş iktidarda değil. Dağdan inenler, içeriden, dışarıdan gelenler, 7-8 yaşındaki çocukları toplayıp eğitim verdiler. Hükümet neredeydi? Evler silah toplantısına dönüştürülüyordu. Peki, hükümet nerede? Uyuyor. Barikatlar, hendekler kazılmış, nerde iktidar? Hükümet gaflet içinde." diye konuştu.

Öcalan'ın mektubunun canlı yayında on binlere okutulduğunu hatırlatan Kamalak, "Bize diyorlar ki Sayın Kamalak, hep iktidarı eleştiriyorsunuz. Yahu direksiyonda iktidar var, ben kimi eleştireceğim?" diye sordu.

EĞİTİM TERÖRÜ BESLİYOR, TOPLUMU DEJENERE EDİYOR

Söz konusu eğitim sisteminin terörü beslediğini anlatan Kamalak, sistemin toplumu dejenere ettiğini aktardı. SP lideri, "Siz iktidara geldiğinizde 2-3 yaşında olan bebekler, çocuklar bugün nasıl oldu da eli silahlı terörist haline geldi. Bugün okullarda müfredat değişikliğine gideceklerini açıklıyorlar. Bir aşamadır. Tebrik ederiz. Ama çok geç kalındı" dedi.

"BU MECLİSTEN YENİ ANAYASA ÇIKMAZ"

Kamalak, konuşmasında anayasa değişikliği tartışmalarına da değindi. İktidar ve partilerin anayasayı değiştirmek şöyle dursun, çorba içmek için bile bir masa etrafında oturamayacağını öne süren Kamalak, "Daha uzlaşma komisyonu toplanmadan Başkanlık sistemine karşı muhalefet partilerinin görüşlerini keskin şekilde açıkladıklarına göre bu meclisten yeni bir anayasa beklemek hayaldir. Bu tartışmalar, gündem saptırmadır." değerlendirmesinde bulundu.

"DOST PAZARDA GÖRSÜN TİPİ BAŞKANLIK"

Saadet Partisi ve Milli Görüş olarak prensipte Başkanlık Sistemine karşı çıkmadıklarını ifade eden Kamalak, şöyle konuştu: "Biz diyoruz ki nasıl bir Başkanlık Sistemi istiyorsunuz, getirin tartışalım. Ama ortada somut bir öneri yok. Sadece Türk tipi Başkanlık Sistemi diyorlar. İslam öncesi Türk tipi mi, İslam sonrası Türk tipi mi? Diyecekler ki, "elbette İslam sonrası?" Peki soruyoruz; Büyük Selçuklu tipi mi, Anadolu Selçuklu tipi mi, Osmanlı tipi mi? Osmanlı olacaksa Padişahlık tipi mi? Cumhuriyet dönemi Başkanlık tipi ise Atatürk Tipi mi, İnönü tipi başkanlık tipi mi? Cevap yok. Yapılan Nasrettin Hoca'nın örneğinde olduğu gibi, "Dostlar alışverişte görsün tipi Başkanlık."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim