• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Anadolu’da Teröre Lanet, Devlete Destek

Anadolu’da Teröre Lanet, Devlete Destek
Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Kırşehir'de vatandaşlar, yapılan son terör saldırılarını lanetleyerek, terörle mücadelede sonuna kadar devletin yanında...

Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Kırşehir'de vatandaşlar, yapılan son terör saldırılarını lanetleyerek, terörle mücadelede sonuna kadar devletin yanında olduklarını bildirdi.

Ankara'da meydana gelen patlamada 28 vatandaşın hayatını kaybetmesi ve Diyarbakır'da şehit olan 6 askerin acısını yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Fatih Mehmet Adaş, "Devletimizin doğuda uyguladığı politikada Şırnak ve ilçelerde biten PKK'nın kuyruk acısından dolayı bu şekilde saldırılar düzenlediğini biliyoruz. Dağda PKK bitti, artık şehirde bu olaylar bizim şehrimizde de olabilirdi. Biz şuna inanıyoruz; devletimizin güçlü olduğuna, ordumuzun güçlü olduğuna ve bu PKK'nın biteceğine inanıyorum" dedi.

Türkiye'ye karşı Siyonist Haçlı ittifakının büyük bir saldırısı olduğunu belirten ayakkabı boyacısı Mümin Şener ise, "Gerçekten ülkemize karşı Siyonist Haçlı ittifakının büyük bir saldırısı var. Her yerde terörist PKK'ya bir taraftan silah vererek, katil Esed, Putin ve Obama onların hepsi bir katildir. Onların verdiği silahlarla polislerimiz, askerlerimiz şehit ediliyor, ülkemizin huzuru bozuluyor. Ülkemizin güçlenip Orta Doğu'da Müslümanlar'ın kurtuluşuna vesile olmasını istemiyorlar ama inşallah bu mübarek cuma gününde yüce Rabbimizin izniyle Haçlı Siyonist ittifakına karşı geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Simitçi Mustafa Akdeniz, "Yüreğimiz yanıyor, bizi bu hale düşürenler utansın" dedi.

ÖĞRENCİLER DEV TÜRK BAYRAĞI İLE TERÖRÜ KINADI

Ankara ve Diyarbakır'da yapılan terör saldırıları, Nevşehir'deki Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencileri tarafından da protesto edildi. Yaşananlara sessiz kalınamayacağını belirten öğrenciler ve öğretmenler, siyah kıyafetler giyerek şehitlerin yasını tuttu. Okul bahçesinde açılan dev Türk bayrağı etrafında öğrenciler ve öğretmenler şehitlere rahmet dilediler.

Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci ve Lise Müdürü Özkan Kılınç yaptıkları konuşmalarda, "Ülkemizin içine atılmaya çalışılan ateş çemberinden birlik ve beraberliğimizle kurtulacağımızı, bu bayrak bu vatan, bu millet için canlarını seve seve veren kahraman vatan evlatlarımızı kalplerimizde her an yaşatacağız. Bu vatanı böldürmeyeceğiz" dediler.

KIRŞEHİR'DE GENÇLER TERÖR OLAYLARININ SON BULMASINI İSTEDİ

Kırşehir'de de terörü kınayan gençler, farklı illerden Kırşehir'e geldiklerini ve terörün artık son bulması gerektiğini söylediler. Teröre tepki gösteren gençler, "Terörün dili, dini, ırkı yoktur. Terörün her türlüsüne hayır. Terör bir bölgede yoktur, Türkiye'yi kapsamış şekilde karşımıza çıkmaktadır. Gençlik olarak terörü istemiyor ve hayır diyoruz" diye konuştu.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk başta olmak üzere Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti İl Başkanı ve STK temsilcileri de yaptıkları açıklamalarla teröre tepki gösterdi.

KAYSERİLİLER TERÖRLE MÜCADELEDE BİRLİK VE BERABERLİK İSTEDİ

Kayserili vatandaşlar ise, terörle mücadele konusunda birlik ve beraberliğin sağlanmasını istediler. Birlik ve beraberliğin sağlanması durumunda terörün biteceğinin altını çizen vatandaşlar, ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söylediler. Elvan Öztürk adlı vatandaş, "Öncelikle ülkemizdeki birlik ve beraberliği sorunsuz olarak gerçekleştirmemiz lazım. Özellikle muhalefet siyasi partilerinin "Bu konuda olmayacak da ne zaman birlik olacağız" demelerini bekliyoruz. Umarım ki birlik ve beraberlik oluşur. Şuanda mücadele eden güvenlik güçlerine istisnasız herkesin destek vermesi gerekir diye düşünüyorum. Millet olarak da maddi ve manevi elimizden gelen ne varsa yapmamız gerekiyor. Şu bir gerçek ki Türkiye'nin korunması sadece sınırlarından başlamıyor. Sınırın ötesindeki alanlarda, Bayırbucak'ta başlıyor ve bizim önümüzde sınır olan şehirlerden başlıyor" dedi.

Şerife Ebiç isimli vatandaş ise gelen şehit haberlerine çok üzüldüklerini ve artık önlem alınması gerektiğini söyleyerek, "Allah yardımcımız olsun. Bu böyle nereye kadar gidecek. Önlem alınması gerekiyor. Her gün gelen şehit haberlerine çok üzülüyorum. Dün ağlamaktan gözlerim şişti. Herkes yavrusunu büyütüyor, asker yapıyor, polis yapıyor, onlar da bizi orada bekliyor ama şehit ediyorlar. Yazık, günah değil mi?" ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş Gamze Yıldız da, "Birlik ve beraberlik içerisinde bugünlerin üstesinden geleceğiz. Herkesin parti ayırt etmeden, ortalığa bölücülük katmadan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım" şeklinde konuştu.

Barış ve huzur istediklerini ifade eden Ruziye Demirayak da, "Ülkemizde barış, huzur, mutluluk istiyoruz. Savaşın durmasını istiyoruz. Anneler ağlamasın, kuzular toprağa girmesin" dedi.

SİVAS'TA ŞEHİT AİLELERİNDEN TERÖRE TEPKİ

Sivas'ta şehit aileleri, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. Son günlerde Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör olayları nedeniyle şehit aileleri ve vatandaşlar cuma namazı öncesi ve sonrası Yukarı Tekke Mezarlığı'nda Polis ve Garnizon Şehitliği'ni ziyaret ederek dua etti.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, "Ülkemiz şu anki dönem içerisinde çok ciddi bir ortamdan geçiyor. Etrafımıza baktığımız zaman ateş çemberi içerisindeyiz. Bu süreç içerisinde şuanda hükümetimiz gerçekten çok ciddi anlamda gerek askerimiz, gerek polisimiz gerekli müdahalelerde bulunuyor. Bu sadece Türk Silahlı Kuvvetlerimizle, polis teşkilatımızla olmadığının Ankara'daki siyasi ortamla da bu mücadelenin verilmesi gerekiyordu. 90'lı yıllarda gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gerekse polis teşkilatımız bu konularla ciddi bir çalışma yapıyor. Ama bunun siyasi konuda da her zaman yapılmasını arzu etmiştik. Sürece baktığımız zaman o sürecin getirdiği ortamda şuanda Güneydoğu'yu bir anlamda kendilerini temsil eden zihniyet Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde ve siyasi uzantısı olan bu şahıslar maalesef oradaki Kürt kardeşimizi temsil etmediğini ve açıkça PKK'yı desteklediğini görmekteyiz" dedi.

Şehitleri ziyarete gelen vatandaşlardan Mustafa Çelik, "Acımız çok büyük. Biz Türk milleti olarak şehitlerimiz için dua etmek zorundayız. Bu Türk milletini hiç kimse bölemez, bölmeye de gücü yetemez. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğunuz müddetçe bu hainlerin hiçbir şekilde gücü yetemeyecektir. Onun için diyorum ki birlik ve beraberlik her şeyden öncedir bizim için "diye konuştu.

Yaşanan terör olayları nedeniyle şehit polislerin kabirlerini ziyaret eden Bahattin Acar ise, "Bütün şehitlerimizin yakınlarına Allah yardım etsin. Rabbim onların ahını ahirette yanlarına koymaz, inşallah koymayacaktır. Şehit ailelerimiz üzülmesinler, çocukları evlatları güzel yerde, Allah'ın yanında, huzurundalar. Rabbim bu ülkeyi bölmek isteyecek bütün teröristleri destekleyenlerin Allah belasını versin. Ülkemizden, milletimizden uzak dursunlar. Bu ülkeyi kimseye vermeyiz biz. Burada şehitlerimiz var, bunlar gibi binlerce, milyonlarca olabilir. Çünkü vatan verilmez, kolay almadık. Kan akıtarak aldık. Kanımızın son damlasına kadar savaşırız. Bu ülkeyi kimseye vermeyiz. Bir avuç terörist sevinmesin" şeklinde konuştu.

Kore gazisi eşi Hatice Çelik de, "Bütün PKK'yı lanetliyoruz. Allah bizim Müslümanlarımıza, askerlerimize, polislerimize güç kuvvet versin. Birlik, beraberlik olsun. O teröristlerin eli kolu kırılsın. Ciğerlerimiz yanıyor" dedi.

Anadolu’da Teröre Lanet, Devlete Destek

Anadolu’da Teröre Lanet, Devlete Destek

Anadolu’da Teröre Lanet, Devlete Destek

Anadolu’da Teröre Lanet, Devlete Destek

Anadolu’da Teröre Lanet, Devlete Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim