• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Anadolu Yıldızları Ligi Tekvando Grup Müsabakaları Başladı

Anadolu Yıldızları Ligi Tekvando Grup Müsabakaları Başladı
Anadolu Yıldızları Ligi (ANALİG) Tekvando Grup müsabakaları Malatya'da başladı.

Anadolu Yıldızları Ligi (ANALİG) Tekvando Grup müsabakaları Malatya'da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nce organize edilen Anadolu Yıldızları Ligi kapsamında Malatya, Anadolu Yıldızları Ligi Tekvando Grup müsabakalarına ev sahipliği yapıyor. Yapılan açılış seremonisiyle başlayan müsabakalar, 28 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Battalgazi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Siirt, Mardin, Malatya, Bitlis, Bingöl, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Van, Kilis ve Muş illeri katılıyor. Müsabakalar ile ilgili konuşan tekvando antrenörleri Osman Merde, Sezer Köksal ve Hüseyin Kuzu yapılan organizasyonun genç yeteneklerin ortaya çıkarılmasına adına oldukça önemli olduğunu söyledi.

"MALATYA TEKVANDODA KENDİNİ İSPATLAMIŞ BİR İL"

Uçarlar Spor Kulübü Antrenörü Osman Merde yaptığı açıklamada, "Bu organizasyon alt yapı için çok önemli. Güzel bir organizasyon oluyor. Malatya olarak çok iyi durumdayız. Diğer iller için bir şey söyleyemeyeceğim. Müsabakalar kıran kırana geçiyor. Malatya tekvandoda kendini ispatlamış bir il. Finallere de gitme ihtimalimiz yüzde doksan" dedi.

"OLİMPİYATLARA SPORCU SEÇİLİYOR"

Sezer Köksal da olimpiyat seçmesi olması nedeniyle müsabakaların büyük önem taşıdığını kaydederek, "Bu Türkiye Olimpiyat Merkezi Seçmesi de oluyor. Bu yüzden çok önemli müsabakalar. Buradaki çocuklarımız 2020 olimpiyatları, 2024 olimpiyatları için elinden geleni yapıyor. Sporcular 12 ilden katılıyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan 230'un üzerinde katılım var. İnşallah Malatya'mız ilk 3'ü temsil eder" diye konuştu.

"AMAÇ, OLİMPİYATLARA DAHA İYİ SPORCULAR GÖNDEREBİLMEK"

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Hüseyin Kuzu ise, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu güzel bir organizasyon. Alt yapımızın daha verimli olması için böyle bir organizasyon düzenleniyor. Müsabakalar 3 kategoride düzenleniyor. Amaç, olimpiyatlara daha iyi sporcular gönderebilmek" şeklinde konuştu.

Anadolu Yıldızları Ligi Tekvando Grup Müsabakaları Başladı

Anadolu Yıldızları Ligi Tekvando Grup Müsabakaları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim