• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Anadolu Üniversitesi’nden Eskişehir’e Yakışır Bir Havacılık Parkı

Anadolu Üniversitesi’nden Eskişehir’e Yakışır Bir Havacılık Parkı
Türk Yükseköğretim Sisteminin lokomotifi olma özelliği taşıyan Anadolu Üniversitesi, sivil havacılık alanındaki 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesini...

Türk Yükseköğretim Sisteminin lokomotifi olma özelliği taşıyan Anadolu Üniversitesi, sivil havacılık alanındaki 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesini şehirle buluşturmanın heyecanını ve gururunu yaşıyor.

7'den 70'e herkese havacılık sevgisini aşılamayı planlayan Anadolu Üniversitesi, bu kapsamda 2015 yılı itibariyle çalışmalarına ve projelerine hız vererek havacılık şehri Eskişehir'e yakışır bir Havacılık Parkı'nın kapılarını halka açmayı hedefliyor. Yıllık ortalama 20 bin ziyaretçiyi ağırlayan parkın, projelerin tamamlanmasının ardından daha fazla havacılık tutkununa kapılarını açması başlıca amaçlar arasında yer alıyor.

HAVACILIK PARKI ÇOK YAKINDA YENİ YÜZÜYLE KAPILARINI ESKİŞEHİRLİLERE AÇACAK

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan yönerge ile 2015 yılında park statüsü kazandırılan "Havacılık Parkı" artık yenilenen yüzüyle daha fazla havacılık tutkununu ağırlamaya hazırlanıyor. Türk havacılık sektörüne uluslararası standartlara uygun kalifiye personel yetiştirmek gibi görevlerinin dışında şehre yönelik hizmetlerin de başlıca sorumlulukları arasında yer aldığı bilincini taşıyan Anadolu Üniversitesi, bünyesindeki farkı bölümleri ve disiplinleri bir araya getirerek bu görevini başarıyla yerine getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Aynı zamanda öğrenmenin her alanda ve her ortamda mümkün olduğu bilincinden yola çıkarak "yaşam boyu öğrenme" misyonunu kendisine ilke edinen Anadolu Üniversitesi, Havacılık Parkı'na yönelik hayata geçireceği projeler sayesinde bu hedefin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha toplumdaki bireylere göstermek istiyor.

HAVACILIK PARKI, TÜRKİYE'DEKİ İLKLERİ HAVACILIK TUTKUNLARIYLA BULUŞTURUYOR

Anadolu Üniversitesi olarak Havacılık Parkına yönelik yürütülen faaliyetler ve geliştirilen projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim üyesi ve Havacılık Parkı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede, kısa bir sürede farklı ve özgün projelerin havacılık tutkunlarıyla buluşacağının müjdesini verdi. Havacılık Parkı'nın, havacılığa ilgisi olan çocukları ve yetişkinleri bir araya getirecek önemli alanlardan birisi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gerede, park aracılığıyla havacılıkla ilgili eğitsel programlar hazırlayarak, atölye çalışmaları ve model uçak kursları düzenleyerek temel amaçları arasında yer alan "bilim iletişimi"ni gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Temel uçuş prensiplerinin öğrenilebilmesi için deney atölyelerinin önemine değinen Gerede, deney atölyeleri sunan bilim müzelerinin olduğunu ancak havacılık temasına odaklanan böyle bir oluşumun Türkiye'de başka bir örneğinin olmadığının altını çizdi. Bu çalışmanın aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin, havacılık alanında gerçekleştireceği ilklerden biri olacağını aktaran Doç. Dr. Ender Gerede, projelerin geliştirilme sürecinde Anadolu Üniversitesinin, Ar-Ge olanaklarından yararlanacaklarını ifade etti.

HAVACILIK PARKI, FARKLI VE ÖZGÜN PROJELERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Havacılık Parkı'nda dijital müzecilik araçlarını yoğun bir şekilde kullanacaklarını belirten Doç. Dr. Gerede, yürütülen projelere ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

"Bilim iletişimini sağlayabilmek için park bünyesinde etkileşimli ekranlar kuracağız ve bu ekranlardan havacılıkla ilgili ilginç bilgileri ziyaretçilerle paylaşacağız. Hava araçlarını yakından tanıtabilmek için 3 boyutlu görüntüleme tekniğini kullanacağız. Ayrıca park içerisindeki hava aracı envanterini de genişletmek istiyoruz ve bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Hava araçlarının yanında kullanılmayan uçak parçalarının yer aldığı "Metal Heykel Çalıştayı" düzenlemek istiyoruz. Bunun yanında bütün bu proje süreçlerini kapsayan bir belgesel film hazırlama planımız var. Çalışmaları bu sayede kalıcı hâle de getirmiş olacağız. Biz bu parkta, Türk havacılığına gönül veren isimleri de unutmayarak onların bal mumu heykellerine ve kendi tasarımları olan uçakların birebir ölçeklendirilmiş modellerine yer vermeyi düşünüyoruz. Planladığımız diğer bir çalışma da havacılığın önemli isimlerinin yer aldığı simülatörlerin ziyaretçilere rehberlik etmelerini sağlayacağız. Son olarak, park bünyesindeki uçakların bakımlarını yaparak orijinal görünümlerini kazandırmayı istiyoruz."

Anadolu Üniversitesi’nden Eskişehir’e Yakışır Bir Havacılık Parkı

Anadolu Üniversitesi’nden Eskişehir’e Yakışır Bir Havacılık Parkı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim