• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan’ın ABD Ziyareti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan’ın ABD Ziyareti
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'de çift diploma programları kapsamında işbirliği yapılan üniversitelere...

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'de çift diploma programları kapsamında işbirliği yapılan üniversitelere ziyaretlerde bulunarak Turkish American Scientists Scholars Association (TASSA) toplantılarına katıldı.

Anadolu Üniversitesi, Türk Yükseköğrenim Sistemine sunduğu hizmetlerin yanında uluslararası alanda yürüttüğü iş birliği projeleri ve yurt dışı programlarıyla yarım asrı aşkın bilgi birikimi ve tecrübesini uluslararası alandaki paydaşlarıyla buluşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Mart ayı içerisinde Çin'in önde gelen üniversiteleriyle görüşmeler gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan, geçtiğimiz günlerde de ABD üniversitelerine ziyaretlerde bulundu. Söz konusu ziyaretlerde Rektör Gündoğan'a Anadolu Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Doç. Dr. Bilge Kağan Özdemir ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülal Balpınar eşlik etti.

Rektör Gündoğan, 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen program kapsamında ABD üniversitelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Anadolu Üniversitesi'nin hâli hazırda devam eden ve ilerleyen dönemlerde de sürdürülmesi hedeflenen iş birlikleri kapsamında, başta çift diploma programları olmak üzere pek çok konu hakkında temaslarda bulundu. Prof. Dr. Gündoğan ayrıca, Nobel Ödüllü Türk bilim adamı Prof. Aziz Sancar'la da bir araya geldi.

REKTÖR GÜNDOĞAN'DAN ABD ÜNİVERSİTELERİNE ZİYARET

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve beraberindeki heyet, ABD'ye gerçekleştirdikleri ziyaret programı kapsamında SUNY Empire State College, University at Albany, SUNY College at Cortland, Binghamton University yetkilileriyle bir araya geldi. Ziyaretlerine 30 Mart'ta SUNY Empire State College ile başlayan Rektör Gündoğan, burada İşletme alanında iki üniversite arasında yürütülen çift diploma programları hakkında SUNY Empire State College Rektörü Dr. Merodie Hancock ve Rektör Yardımcısı Alfred Ngome Ntoko ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundu. 1 Nisan'da Binghamton University'e ziyarette bulunan Prof. Dr. Gündoğan, burada Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve State University of New York'un ortaklaşa düzenlediği Çift Diploma Programları Toplantısı'na katıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan ve beraberindeki heyet 2-3 Nisan tarihlerinde ise Chicago University'de gerçekleştirilen TASSA Konferansı'na katıldı.

PROF. DR. GÜNDOĞAN, ABD'DEKİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Rektör Gündoğan, programın ikinci gününde University at Albany yetkililerinden Rektör Yardımcısı James R. Stellar, Uluslararası Eğitim Dekanı Prof. Dr. Harvey Charles ve Kimya Bölüm Başkanı Prof. Li Niu ile bir araya geldi. Söz konusu görüşmelerde, 2015-2016 yılında Sosyoloji, Biyoloji ve Kimya alanlarında başlatılan ve yürütülmekte olan çift diploma programları hakkında ve iki üniversite arasında gerçekleştirilmesi planlanan olası iş birlikleri ile ilgili temaslarda bulundu. Aynı gün SUNY College at Cortland yetkililerinden Rektör Erik J. Bitterbaum ve Uluslararası Programlar Direktörü Mary Schlarb ile görüşen Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, iki üniversite arasında İktisat ve İngilizce Öğretmenliği lisans ve yüksek lisans programları olmak üzere yürütülen çift diploma programlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunurken, ilerleyen dönemlerde farklı alanlarda hayata geçirilmesi planlanan iş birlikleriyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Rektör Gündoğan ayrıca, çift diploma programları kapsamında Cortland'da öğrenimine devam etmekte olan Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle de bir araya gelip sorunlarını dinlerken ABD'deki öğrenim süreçlerine ilişkin bilgiler aldı.

REKTÖR GÜNDOĞAN, NOBEL ÖDÜLLÜ BİLİM ADAMI AZİZ SANCAR'I ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NE DAVET ETTİ

ABD ziyaretlerini, 2-3 Nisan tarihlerinde Chicago University'de gerçekleştirilen TASSA Konferansı'na katılarak sonlandıran Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, ayrıca burada Nobel Ödüllü Türk bilim adamı Prof. Aziz Sancar'la bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Gündoğan, Prof. Sancar'ı Anadolu Üniversitesi'ne davet ettiklerini ve kendisinin de bu davet üzerine önümüzdeki dönemlerde Anadolu Üniversitesi'ne ziyarette bulunacağının bilgisini verdi.

Anadolu Üniversitesi yetkililerinin 5 günlük ziyaret programı, ABD'deki üniversitelerin yetkilileriyle gerçekleştirilen temaslar ve 3 Nisan Pazar günü sona eren TASSA Konferansı'na katılımlarıyla son buldu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan’ın ABD Ziyareti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan’ın ABD Ziyareti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan’ın ABD Ziyareti

Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan’ın ABD Ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim