• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Ambalaj Yarışmasından Ödülle Ayrıldı

Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Ambalaj Yarışmasından Ödülle Ayrıldı
Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ulaş Tigin, "2. Plastik ve Metal Ambalaj Tasarım...

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ulaş Tigin, "2. Plastik ve Metal Ambalaj Tasarım Yarışması"nda yaptığı proje ile "Plastik Ambalaj Öğrenci Kategorisi"nde ikincilik ödülüne layık görüldü.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen "Plastik ve Metal Ambalaj Tasarım Yarışması"nın bu yıl ikincisi düzenlendi. "Plastik Ambalaj Öğrenci Kategorisi'ne yapılan 44 başvuru arasından dereceye giren Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ulaş Tigin, "Case" isimli proje ile yarışmaya katılarak ikincilik ödülüne layık görüldü.

"PİYASADA BULUNAN BİR ÜRÜNÜ FARKLILAŞTIRMAK İÇİN BU ÜRÜNÜ TASARLADIM"

'Case" isimli projesinin ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklar için bir renkli kuru boya plastik ambalajı olduğunu ifade eden Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Tigin, ürünün diğer kutulardan farklı olarak entegre bir şablonu olduğunu söyledi. Tigin, "Ürün temel olarak bir kalem kutusu gibi görünüyor. Kalemleri almak için ürünün kapağını açtığınız zaman üzerine koyduğunuz zemine sıfır oluyor ve bu şablonu kullanabiliyoruz. Diğer ürünlere göre yenilik bu. Yarışmanın temel amacı da ihracata katkıda bulunmak. Burada üretilebilirik çok önemli. Aslında piyasada bulunan bir ürünün farklılaştırılması, yenilik katılması ve katma değer sağlaması açısından böyle bir ürün tasarladım" dedi.

"TASARIMIN AMACI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YENİLİK"

Plastik ambalajların herhangi bir ürünü alana kadar onu korumaktan öte bir işlevi olmadığını aktaran Tigin, "Normalde plastik ambalajları bizler alıyoruz ve jelatinini yırtıp çöpe atıyoruz. Benim tasarımımda ise ürünün kapağını açtığınız andan itibaren kullanılan ve işlevi olan bir ürün haline geliyor. Sürdürebilirlik ve yenilik tasarımımın amacı. Bununla birlikte tasarlanan ambalajın çocuklar için renkli, eğlenceli, güvenli, estetik ve yaratıcılık gelişimine olanak sağlayan bir ürün hâline getirilebilmesi de projenin diğer amaçları arasında yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Ambalaj Yarışmasından Ödülle Ayrıldı

Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Ambalaj Yarışmasından Ödülle Ayrıldı

Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Ambalaj Yarışmasından Ödülle Ayrıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim