• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi’nde “Book Shower” Devri

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi’nde “Book Shower” Devri
Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi'ne "Book Shower" isimli kitap temizleme cihazı yerleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi'ne "Book Shower" isimli kitap temizleme cihazı yerleştirildi. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'nün desteği ve onayıyla alınan iki adet makine, ultraviyole ışınlarla bir kitabın 40 saniye içinde hem üst kapağının ve iç yapraklarının hem de cildinin temizliğini sağlıyor.

Anadolu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Güven Tunçel, makinenin alınmasından önce kütüphane raflarının her gün silinmesine rağmen zamanla kirlenen kitapların yalnızca kapaklarının tozunun alındığını, bu işlemin de derin bir hijyen sağlamak için yeterli olmadığını belirtti. Benzer makinelerin genelde çocuk kütüphanelerinde kullanıldığına değinen Güven Tunçel, "Şu an kütüphanemiz bünyesinde 300 bin civarında kitap var. Kimisi çok sık kimisi ise nadiren birçok kez ödünç alınıyor ve kitaplar elden ele dolaşıyor. Aslında bu durum sağlık adına gerçekten ciddi bir tehdit unsuru oluşturuyor. Bu yüzden biz de faydalı bir yenilik olduğunu düşünerek bu ihtiyacı hissettik" şeklinde konuştu.

Makinenin ultraviyole ışınlar sayesinde mikropları yok edip hijyen sağlarken, bünyesindeki esans ile kitaba hoş bir koku verdiğini de sözlerine kaydeden Tunçel, kitap temizleme cihazının kütüphaneye kazandırılmasındaki amaçlarının, Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi kullanıcılarının hem ödünç aldıkları kitapları evlerine temiz bir şekilde götürmesi hem de kitabı iade ederken makineden geçirip rafta temiz durmasını sağlamak olarak özetledi. Makinenin kullanımının çok kolay olduğunu ve pek çok öğrencinin sıklıkla kullandığını vurgulayan Tunçel, "Şu an gelen tepkiler gayet olumlu. Biz de makinenin kullanımından oldukça memnunuz" ifadelerini kullandı.

Tunçel ayrıca, ilerleyen günlerde Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi'nin yeni araçlarla daha teknolojik hale geleceğinin müjdesini de verdi.

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi’nde “Book Shower” Devri

Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi’nde “Book Shower” Devri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim