• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Anadolu Üniversitesi İle El-farabi Ulusal Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Anadolu Üniversitesi İle El-farabi Ulusal Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü
Anadolu Üniversitesi ile El-Farabi Ulusal Üniversitesi, Erasmus ve Farabi Değişim Programları kapsamında iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı...

Anadolu Üniversitesi ile El-Farabi Ulusal Üniversitesi, Erasmus ve Farabi Değişim Programları kapsamında iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin kapılarını açacak protokole imza attılar. Törende ayrıca protokol kapsamında iki üniversite arasında ilerleyen dönemlerde ortaklaşa yürütülmesi planlanan projeler ve araştırmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Anadolu Üniversitesi Rektörlük Ofisi'nde, 3 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen protokol imza töreninde, Başbakan Başmüşaviri Prof. Dr. Bekir Karlığa, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, El-Farabi Ulusal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galımkayır Mutanov, Eskişehir Vali Yardımcısı Şakir Erden, Anadolu Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan'ın yanı sıra El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi'nden Farabi Merkezi Başkanı Prof. Dr. Jakıp Altayev, TURKSOY Bölüm Başkanı Doç. Dr. Askar Turganbayev, Öğretim Elemanı Madina Zhumabayeva ve Eskişehir Valiliği İl Planlama Uzman Yardımcısı Yunus Emre Tuzcu ve Danışman İbrahim Akgün yer aldı.

Tören, Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Prof. Dr. Galımkayır Mutanov'un karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi. Program, Türk Dünyası Başkentliği kapsamında Anadolu Üniversitesi TV Yapım Merkezi tarafından hazırlanan ve Türk dünyasının ünlü filozofu Farabi'nin yaşamını konu alan "Farabi Belgeseli"nin gösterimi ile devam etti.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRK DÜNYASINA ARMAĞAN: "FARABİ BELGESELİ"

Proje yürütücülüğünü Prof. Dr. Bekir Karlığa'nın, genel yapım koordinatörlüğünü ise Anadolu Üniversitesi İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Kılınç'ın yaptığı belgesel filmin yönetmenliğini Arş. Gör. Serhat Koca gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi TV Yapım Merkezi tarafından hazırlanan "Farabi Belgeseli"nin gösterimi, Kongre Merkezi Mavi Salon'da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

FARABİ BELGESELİ, MEDENİYETLER İTTİFAKI FORMU'NDA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Farabi'nin, bilimsel eserlerle ve felsefi çalışmalarla Türkiye'de ve Kazakistan'da tanıtılmasına gayret ettiklerini belirten Prof. Dr. Bekir Karlığa, Eskişehir Türk Dünyası Başkentliği kapsamında Anadolu Üniversitesinin büyük katkılarıyla hazırlanan belgesel filmin Türk dünyası açısından önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Karlığa, nisan ayında Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Birleşmiş Milletler'in desteğiyle gerçekleştirilecek olan Medeniyetler İttifakı Formu'nda, etkinliğin sembol ismi olan Farabi'nin yaşamını konu alan belgesel filmin lansmanını yapacaklarını söyledi. Bundan sonrası için de Anadolu Üniversitesine, her türlü desteği vereceklerine değinen Prof. Dr. Bekir Karlığa, "Anadolu Üniversitesi, yürütülecek çalışmalar için zaten yeterli güce sahip. Belgesel filmin hazırlanmasında vermiş olduğu katkılardan dolayı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'ı tebrik ediyorum. Bu çalışmanın uluslararası platformda yer alabilmesi için de gerekli görüşmeleri yaptık ve film dünya televizyonlarında da İngilizce olarak yayınlanacak" dedi.

"ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İLE HER ZAMAN İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ"

"Anadolu Üniversitesi ile her zaman iş birliğine hazırız" diyen El-Farabi Ulusal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galımkayır Mutanov, Farabi için hazırlanan belgesel filmin çok önemli olduğunu dile getirdi. Üniversiteler olarak amaçlarının, Türk dünyasına yeni Farabi'lerin kazandırılması yönünde çalışmalar yürütmek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mutanov, belgeselin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sözlerini sonlandırdı.

Anadolu Üniversitesi TV Yapım Merkezi tarafından hazırlanan belgesel filmin bu anlamda bir ilk olmasını dilediğini ve bundan sonra da çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da, projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

Anadolu Üniversitesi İle El-farabi Ulusal Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Anadolu Üniversitesi İle El-farabi Ulusal Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Anadolu Üniversitesi İle El-farabi Ulusal Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Anadolu Üniversitesi İle El-farabi Ulusal Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim